m!M održala radionicu o Erasmus+ u Nikšiću

NVO Mladiinfo Montenegro organizovala je radionicu o Erasmus+ programu. Ova radionica jedna je od aktivnosti u sklopu projekta “Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth, koja je održana u utorak, 15. oktobra 2019. godine sa početkom u 13 časova u Biznis Centru, u Nikšiću.

 Na ovoj radionici mladima je predstavljan Erasmus+ program, kako funkcioniše, koju su glavni ciljevi i kakav uticaj i benefite donosi korisnicima. Učesnici su imali priliku da čuju kako da na najlakši način dođu do informacija o samim prilikama koje se nude (treninzi, seminari, omladinske razmjene) u okviru ovog programa ali i o EVS programu kao i iskustva onih koji su učestvovali na nekoj od Erasmus+ aktivnosti.

Mladi koji su uzeli učešće na ovoj radionici čuli su i iskustvo osoba koje su učestvovale na nekoliko Erasmus+ aktivnosti. Iz prve ruke saznali su koje su to dobrobiti koje pojedinac može da ima od učešća ali i o svim onim stvarima koje se uče u samom procesu a kojih ljudi najčešće nisu ni svjesni.

Radionica je bila besplatna za sve učesnike.

Projekat sufinansira Evropska komisija kroz program Erasmus +.