O Nama

NVO Mladiinfo Montenegro osnovana je 30.03.2011. godine u Podgorici.

Glavni cilj udruženja je poboljšanje položaja mladih, informisanje, promovisanje volonterizma i aktivnog učešća u društvu, kao i podizanje svijesti društva o pitanjima i problemima koji se tiču mladih.  M!M teži da mladima obezbijedi uslove za ispunjavanje njihovih ciljeva i potreba, kao i ispoljavanje talenata i mogućnosti, a sve u cilju dobrobiti cjelokupnog društva.

Ostali ciljevi Mladiinfo Montenegro su:

         Poboljšanje svijesti studenata/kinja o mogućnostima studiranja i prakse u inostranstvu,

         Stvaranje prostora za aktivnosti/za studente/kinje i diplomce,

         Podizanje svijesti o neformalnom obrazovanju,

         Promocija volonterizma i njegovog značaja kako za volontere tako i za društvo,

         Promocija aktivnog građanstva među mladima,

         Promovisanje drugih kultura i zemalja,

         Povećanje multikulturalne osjetljivosti,

         Stvaranje prostora za diskusiju o važnim pitanjima, naročito o globalnim i   pitanjima o Evropskoj uniji,

         Pospješivanje razmjena ideja i iskustava, uzajamnog razumjevanja i jednakih prava i prilika među mladima

Uspješno je realizovala nekoliko projekata. Projekat „Aktivnošću do učešća“ finansijski je podržao fond za aktivno građanstvo. Projekat je imao za cilj podizanje svijesti o potrebi aktivnog učešća mladih u životu društva i iniciranje stvaranja Savjeta mladih u Nikšiću. Projekat »Druga strana« realizovan je u partnerstvu sa NTV Montena, a podržan je od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Projekat se bavio prevencijom narkomanije kroz 5 edukativno-informativnih emisija. Projekat »Učešćem do promjena« finansijski je podržao Centar za razvoj nevladinih organizacija kroz projekat “Aktivno učešće civilnog društva u razvoju Crne Gore”, koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Projektom je podnijeta inicijativa za osnivanje Savjeta mladih u Nikšiću i  napisan Nacrt lokalnog akcionog plana za mlade za 2013. godinu.

Osim ovih projekata ova NVO često pruža priliku mladima da učestvuju na internacionalim seminarima, treninzima i radionicama što predstavlja savršenu priliku za mlade da nauče nove stvari.  Imala je više partnerskih projekata sa organizacijama iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i partnerski projekat “Portraying my Europe” sa NVO “FEJS-Mladiinfo Skopje” , partnerski projekat “What about Gender” sa NVO “Connect Art” iz Portugala, bila je i pridruženi partner na projektu “Lokalne koalicije za razvoj zajednice“ koji sprovodi Asocijacija agencija za lokalnu demokratiju, u partnerstvu sa Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, partner na Youth in Action projektu European Youth Press-a „Press Goes Green“…

Brojne akcije su nešto čime se ova organizacija može pohvaliti pa je tako akcijom za 8. mart u saradnji sa cvjećarom “Hedera” obradovala štićenice Sigurne ženske kuće cvijećem i porukama podrške, akcijom na dan zdravlja 7. aprila članovi organizacije su dijelili poruke sa korisnim savjetima, a 26. juna su obilježili dan podrške žrtvama nasilja organizacijom seminara samoodbrane.

Mladiinfo Montenegro član je mreže mladiinfo organizacija koju čine ogranci u Makedoniji, Albaniji, Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj i Hrvatskoj a ujedno i članica evropske mreže omladinskih medija European Youth Press, Anna Lindh mreže u Crnoj Gori, kao i članica Crnogorskog omladinskog foruma i Mreže za edukaciju i razvoj servisa podrške (MERSP).