MAGG drugom nagradom završava sezonu

Uručivanjem nagrada najboljima, završen je 47. Festival dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju.

Prva nagrada pripala je predstavi “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” u izvođenju glumaca Gimnazije “Petar Petrović Njegoš” iz Danilovgrada.

Odlukom žirija druga nagrada pripala je predstavi “Pozdravi nekog” NVO Mladiinfo Montenegro u okviru koje djeluje amaterska glumačka grupa MAGG, dok je treće mjesto osvojila Gimnazija “Slobodan Škerović” za predstavu “Jomeo i Krulija”.

Najbolji mladi glumac na ovogodišnjem Festivalu po mišljenju žirija je glumica MAGG-a Tatjana Nedić za ulogu u predstavi “Pozdravi nekog”, dok je nagrada za najboljeg najmlađeg glumca Festivala pripala je Magdaleni Jovović  za ulogu u komadu “O ćutanju i drugim imitacijama sreće”.

U saopštenju žirija koji je radio u sastavu: Blagota Eraković predsjednik, Muamer Kasumović i Danilo Marunović navodi se da je izuzetno dragocjena pojava koja obećava maštovitu, hrabru i kreativnu budućnost dramskog amaterizma a to je opšta smjena generacija kada su u pitanju učesnici na ovom Festivalu, kako među glumcima tako i među rediteljima, dramskim piscima, scenografima, kostimografima. U saopštenju još stoji to da žiri posebno stavlja akcenat na to da su se na ovom Festivalu pojavili novi glumci kao i nekoliko orginalnih dramskih tekstova čiji su autori mahom tinejdžeri što kao fenomen nagovještava pojavu jedne superiorne generacije budućih dramskih stvaraoca.

Mladiinfo Montenegro amaterska glumačka grupa MAGG osnovana je u septembru 2016. godine. Premijera predstave “Pozdravi nekog” bila je 27. februara u Kulturno informativnom centru “Budo Tomović”, zatim kroz Program podrške razvoju kulture u Nikšiću odigrana je u sali “Zahumlja”. Nakon Podgorice i Nikšića predstava je odigrana u GO Tuzi, GO Zeta, Opštini Petnjica i Opštiini Plužine. Nakon ljetnje pauze MAGG će raspisati poziv za nove članove i raditi na novim predstavama.