mladiinfo

Master i PhD stipendije na univerzitetu u Kaistu

Globalni program IT tehnologije u Kaistu (KAIST Global IT Technology Program – ITTP), pod okriljem južnokorejskog Ministarstva nauke i Programa za informacione i komunikacione tehnologije (ICT), dodjeljuje stipendije studentima koji namjeravaju da upišu master i doktorske studije.

U okviru tog programa, studenti će imati priliku da studiraju na univerzitetu u Južnoj Koreji. Pravo na prijavu imaju kandidati iz svih zemalja koji imaju status vladinih zvaničnika, zaposlenih u javnim institucijama i preduzećima, kao i viši istraživači nacionalnih istraživačkih instituta koji rade u ITC oblastima. Pravo na prijavu ne ostvaruju zaposleni u privatnim institucijama, dok podobni kandidati moraju imati bečelor ili master relevantnu diplomu (iz oblasti ICT) i odgovarajuće rezultate TOEFL (iBT 83, PBT 560, CBT 220), IELTS (6.5), TEPS (599) ili TOEIC (720) testova engleskog jezika. Od polaganja testova do krajnjeg roka za prijave za pomenuti program stipendiranja ne smije proći više od dvije godine. Kao alternativa polaganju testova, kandidat može da obavi razgovor telefonskim putem. Prijave za KAIST program stipendiranja se vrše putem elektronskog prijavnog sistema, uz jednostavno popunjavanje aplikacionog obrasca. Dalja procedura nalaže da kandidat uplati novčanu naknadu za troškove prijave i poštom pošalje prateću dokumentaciju uz ITTP aplikacioni obrazac na adresu KAIST ITTP kancelarije. ITTP program dodjeljuje stipendije koje obezbjeđuju finansijsku podršku za troškove studiranja (za vrijeme trajanja studija), putne troškove za avio kartu u jednom smjeru, troškove izdržavanja, mogućeg premještaja i troškove zdravstvenog osiguranja. ITTP je program izgradnje globalne mreže IT lidera širom svijeta i fokusira se na prenošenje naprednih tehnologija i poslovnih strategija Koreje na globalne IT lidere narednih generacija.
Krajnji rok za popunjavanje aplikacionog obrasca je 20. septembar, dok je rok za dostavljanje dokumentacije 29. septembar.
Za više informacija, posjetite link: http://ittp.kaist.ac.kr/_prog/_board/?code=board_04…