mladiinfo

Master stipendija za talentovane studente u Amsterdamu

Amsterdamski univerzitet dodjeljuje stipendije za talente međunarodnim master studentima koji žele da provedu jednu akademsku godinu na master programu univerziteta u Holandiji.

 

OBLAST:

 

komunikacije, ekonomija i biznis, humanističke nauke, pravo, psihologija, nauka, društvene nauke, obrazovanje i razvoj djece

 

OPIS

 

UvA nudi prestižni novi program stipendiranja izuzetno nadarenim master studentima. Amsterdamska stipendija za talente (AES) je potpuna stipendija u iznosu od 25,000 eura, koja pokriva troškove školarine i troškove života tokom jedne školske godine.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti međunarodni studenti koji nemaju pasoš zemlje koja pripada EU (Evropska unija) ili EEA (Evropska ekonomska zona). Da bi ostvarili pravo na prijavu, kandidati moraju ispuniti sljedeće uslove:
– kandidat ima izvanredne akademske izvještaje i pripada grupi od 10 procenata najboljih studenta (u klasi)
– kandidat ima ukupan rezultat od 100 poena na TOEFL testovima (najmanje 22 u okviru svake komponente pojedinačno) ili ukupan rezultat 7,0 na IELTS testovima (najmanje 7,0 u okviru svake komponente pojedinačno). Sertifikati nijesu potrebni ukoliko je engleski maternji jezika kandidata.
– kandidat je ili je bio uključen u vannastavne aktivnosti (međunarodno iskustvo, studentski parlament, sport, muzika, volonterski rad).

 

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: internationaloffice@amc.uva.nl. Potrebno je dostaviti:

– motivaciono pismo (najviše 500 riječi)
– pismo preporuke (od strane dekana, profesora ili mentora)
– dokaze o vannastavnim aktivnostima
– radnu biografiju.

 

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet u Amsterdamu jedan je od najistaknutijih evropskih istraživačkih univerziteta. Univerzitet je moderna institucija sa dugom i bogatom istorijom iz 1632. godine.

Detaljnije: Master stipendija za talentovane studente u Amsterdamu