mladiinfo

AU EGLS stipendije za srednjoškolce u SAD

Američki univerzitet dodjeljuje AU Emerging Global Leader Scholarship (AU EGLS) stipendiju inostranim kandidatima koji žele da upišu osnovne studije na Univerzitetu u Sjedinjenim Državama.

OBLAST:

računovodstvo, američke studije, antropologija, primijenjena matematika, arapske studije, azijske studije, biohemija, biologija, poslovne administracije, biznis, jezik i kultura, hemija, komunikacije, novinarstvo, kompjuterske nauke, ekonomija, osnovno obrazovanje, itd.

OPIS

Dodjeljuje se jedna AU EGLS stipendija srednjoškolcima iz svih zemalja koji žele da upišu osnovne studije u akademskoj 2018. godini na Američkom univerzitetu. Stipendija se može obnoviti za period od ukupno četiri godine, pod uslovom da stipendista održava zadovoljavajući akademski uspjeh.

Dodjeljuje se stipendija koja pokriva sve troškove programa – cjelokupnu školarinu, smještaj i ishranu. Stipendija ne pokriva troškove obaveznog zdravstvenog osiguranja, materijala / knjiga, putne troškove i druge raznovrsne troškove (približno 4 000 dolara godišnje).

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju isključivo inostrani srednjoškolci. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat posjeduje srednjoškolsku diplomu ili će je steći do juna 2018. godine;
• minimum 3.8 GPA (ukupan prosjek ocjena) ili se kandidat nalazi među 10 odsto najboljih u generaciji;
• demonstrirana posvećenost liderstvu, volonterizmu, radu u zajednici i unapređenju kvaliteta uslova života u matičnim zemljama kandidata;
• odlične usmene i pisane komunikacione vještine na engleskom jeziku: minimum TOEFL iBT 95+, IELTS 7.0 ili TOEFL PB 600.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Prijavna procedura se sastoji od sljedećih koraka:

1. popuniti onlajn AU EGLS prijavni obrazac na: Prijavni obrazac;
2. dostaviti skenirano pismo banke i AU obrazac za ovjeru finansija – AU CFIS (kao jedan PDF dokument) koji je dostupan na linku: Potvrda o finansijama. Oba demonstriraju finansijsko stanje od po 4 000 dolara – na e-mail adresu: admissionsdocuments@american.edu;
3. dostaviti skenirane zvanične TOEFL ili IELTS rezultate (ako je primjenivo) na e-mail adresu: admissionsdocuments@american.edu;
4. popuniti 1) ‘common’ ili 2) ‘coalition’ prijavu i dostaviti sa pratećim dokumentima; Prvi obrazac je dostupan na linku: “Common” prijava; a drugi na linku: “Coalition” prijava. Dodatne informacije o obrascima su dostupne na: Dodatne informacije.

ROK ZA PRIJAVU:

15. decembar 2017. godine

VIŠE INFORMACIJA

Američki univerzitet je privatni istraživački univerzitet u Sjedinjenim Američkim Državama u Vašingtonu. Univerzitet sadrži sedam fakultetskih jedinica i koledža.

Detaljnije: AU EGLS stipendije za srednjoškolce u SAD