mladiinfo

Baden- Württemberg domaće i međunarodne stipendije

Baden-Württemberg univerzitet objavljuje poziv za program stipendiranja koji je namijenjen studentima upisanim na nekom od Baden-Württemberg univerziteta a koji žele da prošire vidike kroz studiranje u inostranstvu. Takođe, program je primjenjiv i na međunarodne studente koji žele da studiraju u Baden-Württemberg- u.

Kandidati moraju posjedovati diplomu, magistarsku diplomu ili položen stručni ispit i biti upisani na Univezitetu Manhajm i žele studirati u neevropskoj zemlji (npr. Rusiji) u jesenjem semestru i/ili proljećnjem semestru.
Da bi bili dio ovog programa, kandidati moraju posjedovati diplomu o završenom prethodnom nivou studija. Univerzitet dodjeljuje stipendije u iznosu od 600 eura na mjesečnom nuvou. Da bi se prijavili za stipendiju, morate se registrovati na BWS-World Portal- u onlajn i popuniti prijavni formular.
Sljedeća dokumenta se moraju okačiti na BWS-World Portal:
-prijavni formular,
-kompletna biografija,
-pismo preporuke i
-ovjerene kopije diplome prethodnog nivoa studija.
Biografija i pismo preporuke moraju biti napisani ili na engleskom ili na njemačkom jeziku. Fondacija određuje iznos stipendije koji se dodjeljuje korisnicima: 600 eura za uobičajenih četiri mjeseca programa.
Svoje prijave kandidati mogu poslati najkasnije do 15. oktobra 2017. godine.
Detaljnije informacije o programu mogu se naći na zvaničnom sajtu:

https://www.bw-stipendium.de/en/home/