mladiinfo

 Bečelor stipendije na UBC u Kanadi

British Columbia univerzitet (UBC) dodjeljuje International Major Entrance stipendije (IMES) svim inostranim studentima koji namjeravaju da pohađaju osnovne studije na UBC u Kanadi.


OBLAST:

 

računarstvo, biologija, psihologija, istorija i sociologija, ekonomija, filozofija, geografija, matematika, fizika, političke nauke, antropologija, injženjering, dramske umjetnosti, pedagogija, itd.


OPIS:


IMES stipendije se dodjeljuju jednom godišnje i dostupne su za većinu područja istraživanja. Dodeljuju se izuzetnim inostranim studentima koji žele da pohađaju osnovne studije na UBC-u. Stipendije se, pored prve godine studija, mogu obnavljati za još tri godine studija. Broj i vrijednost stipendija koje se dodjeljuju svake godine variraju, u zavisnosti od raspoloživih sredstava.


USLOVI


Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat po prvi put upisuje UBC i dolazi iz srednje škole ili sa koledža / univerziteta;
• kandidat ima status inostranog studenta koji će studirati na UBC sa kanadskom studentskom vizom;
• kandidat može demonstrirati izvanredna akademska dostignuća i učešće u vannastavnim aktivnostima, kao i radu u zajednici.


NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem preko UBC onlajn portala za prijave. Nakon prijave za upis na UBC, kandidat će automatski biti razmotren za IMES stipendijski program.


ROK ZA PRIJAVU:


15. januar 2018. godine


VIŠE INFORMACIJA


UBC je globalni centar za istraživanje i učenje koji je dosljedno rangiran među 40 najboljih univerziteta u svijetu. Institucija je osnovana 1908. godine u Kanadi, a današnji naziv koristi od 1915. godine.

Detaljnije:  Bečelor stipendije na UBC u Kanadi