mladiinfo

Erasmus BIFtec master stipendije za međunarodne studente

KU Leuven, Univerzitet za primijenjenu nauku u Anhaltu i Katolički Unverzitet Portugala objavljuju konkurs za dodjelu Erasmus BIFtec magistarskih stipendija međunarodnim studentima za akademsku 2018/19 godinu.

OBLAST:

tehnologija i biznis, prehrambena industrija, hemija, biloške nauke, inženjerstvo

 

OPIS

Dvogodišnji European Master of Science in Food Science, Technology and Business (BIFtec) magistarski program organizuju KU Leuven, Univerzitet za primijenjenu nauku u Anhaltu i Katolički Unverzitet Portugala.
Odabarani kandidati će dobiti priliku da razvijaju svoju magistarsku tezu na nekoj od ustanova iz SAD-a, Rusije, Italije, Poljske, Njemačke i Novog Zelanda.

Stipendijom u vrijednosti do 47,000 EUR su pokriveni školarina, osiguranje, smještaj, djelimično putni troškovi i životni troškovi tokom trajanja programa.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji su stekli diplomu osnovnih studija iz oblasti nauke o hrani, tehnologije, hemije, biloških nauka, inženjerstva i srodnih oblasti na akreditovanoj akademskoj ustanovi.
Potrebno je i priložiti dokaze o znanju engleskog jezika (TOEFL 550/213 ili IELTS 6.5).

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem, preko “send form” opcije na zvaničnom sajtu programa. Kandidati moraju preuzeti i popuniti prijavni obrazac, uz koji je neophodno posjedovati sertifikat o nivou znanja engleskog jezika. Pored navedenog, aplikanti moraju dostaviti i sljedeću dokumentaciju u PDF formatu:

– skenirane diplome i transkripte akademskih izvještaja
– skenirane prevode diploma i zvaničnih transkripata
– dokaz o uplaćenoj naknadi za troškove prijave
– skeniranu ID stranu pasoša
– motivaciono pismo (najviše jedna strana A4 formata)
– CV.

ROK ZA PRIJAVU:

01. mart 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

BiFTec usvaja horizontalni, multidisciplinarni pristup širokom spektru tema koje se odnose na proizvodnju hrane, preradu i agrobiznis. Program nudi specijalizaciju u okviru najsavremenijih kurseva prerade hrane, razvoja i poslovanja.

Detaljnije: Erasmus BIFtec master stipendije za međunarodne studente