mladiinfo

Podučavajte srednjoškolce u afričkoj državi Togo

Kanadski savez za razvojne inicijative i projekte (Canadian Alliance for Development Initiatives and Projects – CADIP) poziva kandidate širom svijeta da se prijave za volonterski program i kao dio nastavnog kadra obezbijede bolji kvalitet obrazovanja afričkoj djeci koja su na putu da upišu fakultet.

OBLAST:

obrazovanje

OPIS

Program je namijenjen volonterima širom svijeta, a ima za cilj da pruži efikasnu pomoć učenicima u studijama: revidiranje časove, završavanje programa i učestvovanje u vannastavnim aktivnostima. Odabrani volonteri će biti dio nastavnog kadra kao:

1) profesori francuskog jezika i kulture u srednjim školama;
2) profesori engleskog jezika;
3) profesori njemačkog jezika u srednjim školama;
4) profesori umjetnosti;
5) profesori matematike, zdravstvenih nauka i fizike.

Pored navedenog, volonteri mogu držati predavanja o sigurnoj zdravstvenoj zaštiti od zaraznih bolesti kao što su HIV i AIDS. Kandidati se podstiču da ponesu sve knjige i materijal koji će im koristiti u njihovom radu. U okviru programa, volonteri će raditi pet sati na dnevnom nivou, a mogu pomagati nastavnicima u pripremanju, odnosno planiranju časova. CADIP je obezbijedio smještaj u lokalnim domaćinstvima za sve učesnike. Program će trajati najmanje jedan mjesec, a najviše godinu dana. Naknada za učešće u programu iznosi oko 560 dolara, a za dodatnu naknadu je potrebno izdvojiti 290 dolara (mjesečno).

USLOVI

Preduslov za prijavu je da kandidat ima najmanje 19 godina. Mogu se prijaviti volonteri iz cijelog svijeta koji su:

– entuzijastični i fleksibilni;
– spremni da steknu nova iskustva;
– dobri timski igrači;
– kreativni i motivisani za nastavu;
– sposobni za podučavanje i imaju želju da učestvuju u različitim multikulturalnim aktivnostima.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati moraju popuniti online prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Kanadski savez za razvojne inicijative i projekte (CADIP) je neprofitna organizacija koja promoviše mir, saradnju, toleranciju i razumijevanje u multikulturalnom, multietničkom i međunarodnom okruženju.

Detaljnije: Podučavajte srednjoškolce u afričkoj državi Togo