mladiinfo

Charles Bullard grantovi za napredna istraživanja SAD

Odsjek Harvard Forest sa Harvard univerziteta dodjeljuje rezidentne grantove stručnjacima i profesionalcima koji žele da se bave naprednim istraživanjima i studijama u oblasti šumarstva na Harvard Forest-u ili Harvard univerzitetu, Masačusets.

 

OBLAST:

 

šumarstvo i srodne oblasti

 

OPIS

 

Charles Bullard rezidentni program podržava napredna istraživanja i studije za pet (do sedam) pojedinaca koji pokazuju potencijal za značajan doprinos – bilo kao naučnici ili administratori – u oblasti šumarstva i predmetima koji se odnose na šumarstvo (uključujući biologiju, nauku o zemlji, ekonomiju, politiku, administraciju, filozofiju, humanističke nauke, umjetnosti ili pravo).

Program nudi kvalifikovanim pojedincima širok spektar mogućnosti za istraživanje u nekoliko odjeljenja Univerziteta Harvard. Istraživačke oblasti uključuju: ekološku šumu, fiziologiju drveća, šumske zemlje, upravljanje šumskim resursima, pitanja konzervacije i biodiverziteta, politiku zaštite životne sredine, industrijska ekološka pitanja i procese upravljanja, planiranje šumskog zemljišta i javnu politiku.

Grantovi se dodjeljuju u iznosu do 60.000 dolara koji zavisi od profesionalnog statusa, finansijskih potreba kandidata i trajanja programa. Program će trajati od 6 do12 mjeseci. Odabranim kandidatima će biti obezbjeđeni putni troškovi, dok će inostrani kandidati biti u obavezi da pokriju troškove vize (do 1.500 dolara po osobi), 14 odsto poreza na doprinose, zdravstveno osiguranje (300 do 500 dolara mjesečno po osobi; 1.000 do 3.000 dolara mjesečno za četvoročlanu porodicu) i putne troškove za članove porodice (ako je primjenjivo).

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji su srednjoj fazi razvoja svojih karijera u akademskoj oblasti, javnoj službi ili privatnom sektoru. Kandidati koji imaju akademsku karijeru moraju imati PhD diplomu (uz izuzetke ukoliko se radi o zanimljivim istraživačkim predlozima koji će doprinijeti relevantnoj oblasti).

Odabir kandidata se vrši na osnovu profesionalnih dostignuća, akademskih kvalifikacija i potencijalnog doprinosa koji će nastati od saradnje sa Harvard zajednicom i njenim istraživačkim resursima.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac…. Prethodno je neophodno pripremiti:

• lične informacije;
• tri preporuke (kontakt informacije tri relevantna lica);
• izjavu o profesionalnoj karijeri kandidata;
• informacije o finansijskoj podršci;
• dvostrani CV.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

15. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Harvard Forest je odsjek Fakulteta za umjetnost i nauku (FAS) Univerziteta Harvard. Naučnici, studenti i saradnici Odsjeka istražuju teme od očuvanja i promjene okoline do načina na koji fizički, biološki i ljudski sistemi djeluju kako bi postigli promjene u zemlji.

Detaljnije: Charles Bullard grantovi za napredna istraživanja SAD