mladiinfo

CoreNet timsko takmičenje na temu rizika

CoreNet Global Academic Challenge 3.0 poziva timove studenata (sa osnovnih i postdiplomskih studija) iz bilo koje oblasti da se prijave na takmičenje sa nagradom od 5 000 dolara.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je vezana za rizik. Promjene se dešavaju nevjerovatnom brzinom – od porasta terorizma, povećane bezbjednosti i građanskih protesta do tehnoloških inovacija i drugačijeg shvatanja geopolitike.
Kandidati treba da uđu u ulogu konsultanta da bi adresirali problem s kojim se suočavaju preduzeća širom svijeta: kako smanjiti rizik u globalnom fizičkom poslovanju kompanije (tj. portfolio nekretnina) i samim tim spriječiti da se kompanija izloži riziku.
Takmičenje je namijenjeno studentima iz oblasti arhitekture i građevine, ekonomije, poslovnog menadžmenta i finansija. Kandidat mora biti redovan student osnovnih ili postdiplomskih studija. Ne postoje troškovi za učešće. Potrebno je formirati tim od dvije do četiri osobe i popuniti takmičarski formular da bi bili izabrani za učesnika na CoreNet Global Academic Challenge 3.0. Najbolja tri tima dobiće plaćeni put u Sijetl, Vašington, gdje će se takmičiti za nagradu od 5 000 dolara.

Rok za prijave je 16.09.2017. godine. Detaljnije informacije mogu se naći na: http://www.corenetglobal.org/learn/tcontent.aspx?ItemNumber=21333&fref=gc&dti=1280986168594259