mladiinfo

Fox master / PhD grantovi na Univerzitetu Jejl

Fox International Fellowship program dodjeljuje stipendije studentima sa Jejl univerziteta u Americi koji žele da vrše istraživanja u partnerskim institucijama Fox International Fellowship mreže.

 

OBLAST:

 

nije ograničeno

 

OPIS

 

Program je namijenjen studentima sa Jejl univerziteta ili bilo koje partnerske institucije za razmjenu u Fox International Fellowship mreži. Stipendija je dostupna master i PhD kandidatima. Cilj Fox stipendija je da se unaprijedi međusobno razumijevanje između naroda Sjedinjenih Država i drugih zemalja promovišući međunarodne naučne razmjene i saradnje među sljedećom generacijom lidera.
Stipendije pokrivaju putovanja, smještaj u stanovima koje obezbjeđuje Fox program i naknadu za izdržavanje. Program takođe pokriva zdravstveno osiguranje.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju postdiplomci sa Jejl univerziteta u Americi. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• doktorandi su završili sa predavanjima;
• kandidati za master studije imaju administrativnu dozvolu za privremeni prekid nastave.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

15. februar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Fox International Fellowship je program razmjene studenata između Jejla i trinaest svjetski poznatih partnerskih univerziteta. Program je uspostavio Joseph Carrère Fox sa Univerziteta Jejl 1988. godine.

Detaljnije: Fox master / PhD grantovi na Univerzitetu Jejl