mladiinfo

Hubble stipendija za postdoktorske studije u Americi

Space Telescope Science institut dodjeljuje NASA Hubble stipendije (NHFP) svim postdoktorskim naučnicima koji žele da sprovode nezavisna istraživanja na izabranom institutu u Americi.

OBLAST:

nauka o kosmosu, tehnologija, astronomija

OPIS

U zavisnosti od dostupnosti sredstava, stipendije NHFP-a se dodjeljuju putem donacija institucijama domaćinima tokom perioda od tri godine. Sredstva će biti obezbijeđena na početku prve godine stipendijskog programa. Obnova za drugu i treću godinu zavisi od zadovoljavajućih godišnjih pregleda učinka i dostupnosti sredstava NASA tima.

Početna godišnja stipendija za člana NHFP-a uporediva je sa drugim stipendijama. Član NHFP-a će dobiti podršku za zdravstveno osiguranje, troškove preseljenja, putovanja, računarske usluge, publikacije i druge direktne troškove istraživanja.

Nijedna dodatna stipendija, plata ili druga nadoknada se ne može prihvatiti iz bilo kog drugog izvora stipendija ili sličnih grantova tokom perioda stipendiranja.

Dok je NHFP stipendisti plata određena, ostale benificije zavise od pravila institucije domaćina i da li se osoba smatra zaposlenim ili nezavisnim članom stipendijskog programa domaćina.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja sa PhD ili ekvivalentnom diplomom iz astronomije, fizike ili srodnih oblasti. Diploma ne smije biti stečena prije 1. januara 2015. godine. Samo u izuzetnim okolnostima će biti razmoterni kandidati sa diplomom koja je stečena u periodu koji prethodi navedenom datumu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se vrše elektronskim putem preko zvanične web stranice sa aplikacionim obrascem. Uz popunjeni obrazac, neophodno je dostaviti:
– radnu biografiju
– listu publikacija
– kratak pregled prethodnih i trenutnih istraživanja (najviše tri strane)
-pisma preporuke
-propratno pismo
– prijedlog projekta.

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za dostavljanje prijava je 2. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

NASA Hubble program stipendiranja (NHFP) pruža mogućnost visoko kvalifikovanim postdoktorskim naučnicima za obavljanje nezavisnih istraživanja u bilo kojem istraživačkom području NASA organizacije.

Detaljnije: Hubble stipendija za postdoktorske studije u Americi