Humanističke, društvene i umjetničke stipendije u Singapuru


Tehnološki univerzitet Nanyang nudi stipendije za brucoše za programe redovnih i društvenih nauka.

OBLAST:

umjetnost, humanističke i društvene nauke.

OPIS

Stipendije se daju za pohađanje post-diplomskih programa na SUTD. Stipendija važi do kraja programa i to ukoliko nosilac stipendije pokazuje dobre akademske rezultate i primjereno ponašanje. Stipendija je otvorena za sve nacionalnosti. Daje se i grant za putovanja od € 3,000 i to ukoliko nosilac stipendije postigne kumulativni prosjek ocjena od 4.5 do 5.0 (makar u jednom semestru) u humanističkim, umjetničkim i društvenim programima osnovnih studija.

USLOVI

Kandidat treba da:
1. Posjeduje izuzetni Singapur-Kembridž GCE ‘A’ nivo, diplomu dodijeljenu u Singapuru u oblasti politehnike, diploma NYS srednje škole, IB diploma.
2. Ima dobre ko-kurikularne zapiei.
3. Ima dobre liderske kvalitete i potencijal.
4. Pokaže da je njegovo poznavanje jezika na visokom nivou kako bi uspio u svojim studijama.

NAČIN APLICIRANJA

Nakon popunjavanja prijavnog formulara podnosioci zahtjeva su dužni da podnesu sljedeće:
1. Fotografiju veličine pasoša-digitalna slika.
2. Ocjenu o kandidatu koju je dao njegov profesor, pod uslovom da nije njegov rođak ili porodica i to onlajn.
Nakon što ste podnijeli prijavu za stipendiju biće vam dostavljena URL adresa koja će biti proslijeđena nastavniku/profesoru i kandidat je dužan da ga obavjesti o NTY prijavnom broju i datumu rođenja, jer će mu trebati informacije da bi unio procjenu o kandidatu . Nastavnik je dužan da popuni formular o procjeni onlajn i dostavi je u roku od 7 dana od prijave za stipendiju. Ako je nastavniku neophodno više vremena kandidat ga mora obavijestiti da je neophodno da ga popuni što je prije moguće (po mogućnosti ne više od tri nedelje od datuma prijave za stipendiju). Samo se može dostaviti jedna procjena na mreži kako bi aplikacija bila podržana.

ROK ZA PRIJAVU:

19. mart 2018. godine.

DETALJNIJE

Univerzitet Nanyang je autonomni, istraživački univerzitet u Singapuru. NTY je dosljedno rangiran među najbolje svijetske univerzitete i smatra se jednim od najboljih univerziteta na svijetu. Više informacija na: admin@scholarship-positions.com.