mladiinfo

Arturo Falaschi stipendije za postdoktorska istraživanja

Međunarodni centar za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (The International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB) dodjeljuje Arturo Falaschi istraživačke stipendije međunarodnim studentima koji žele da se bave postdoktorskim istraživanjima na priznatim istraživačkim institucijama u Italiji, Indiji i Južnoj Africi.


OBLAST: 

 

biologija i srodne oblasti, medicina i srodne oblasti


OPIS


Stipendije se dodjeljuju za postdoktorski program u trajanju od dvije godine, uz mogućnost produženja od jedne godine. ICGEB program obuhvata konkurentan paket uključujući stipendije, zdravstveno osiguranje i dodatne beneficije. Po završetku programa, najuspješniji učesnici će biti kvalifikovani da se prijave za ICGEB Early Career Research Grants i da podrže svoje istraživačke programe kao mladi PI nakon povratka u državu članicu ICGEB-a.

U zavisnosti od zemlje, kandidatima će biti obezbijeđena mjesečna stipendija u iznosu od:

– 2 000 EUR za kandidate koji budu radili na istraživanjima u Italiji (Trieste)
– 1 590 USD za kandidate koji budu radili na istraživanjima u Indiji (New Delhi)
– 18.750 ZAR za kandidate koji budu radili na istraživanjima u Južnoj Africi (Cape Town)

Uz navedena finansijska sredstva, stipendija pokriva:

– putne troškove od matične države kandidata do laboratorije ICGEB na početku stipendije i troškove povratnog puta nakon završetka stipendije
– zdravstveno osiguranje
– sve direktne troškove istraživanja
– troškove vize/dozvole za boravak.

 

USLOVI


Mogu se prijaviti kandidati iz država članica ICGEB-a (među kojima je i Crna Gora) i ne mogu se prijaviti za stipendiju koja se može primijeniti u njihovoj matičnoj zemlji, osim ako ne rade u inostranstvu u proteklom periodu od najmanje tri godine (u trenutku podnošenja zahtijeva).

Kvalifikovani kandidati imaju PhD diplomu u relevantnoj oblasti i najmanje tri godine istraživačkog iskustva. Prednost će imati kandidati mlađi od 35 godina.

 

NAČIN PRIJAVE


Podnosioci zahtijeva prvo moraju kontaktirati ICGEB vođu grupe ili PI (po svom izboru) sa motivacionim pismom kako bi odredili dostupnost laboratorijskog prostora i definisali prijedlog istraživačkog projekta koji će biti sastavni dio aplikacije.
Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac i, u okviru njega, dostaviti prateću dokumentaciju u PDF formatu.


ROK ZA PRIJAVU:


31. mart 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA


ICGEB je međunarodna, neprofitna istraživačka organizacija, osnovana 1994. godine koja broji preko 60 država članica. Organizacija obezbijeđuje naučno i edukativno okruženje najviših standarda i sprovodi inovativna istraživanja u oblasti životnih nauka u korist zemalja u razvoju.

Detaljnije: Arturo Falaschi stipendije za postdoktorska istraživanja