mladiinfo

IIDA nagradno takmičenje za najbolji dizajn

Međunarodna asocijacija za dizajn enterijera (The International Interior Design Association – IIDA) iz Sjedinjenih Država poziva studente širom svijeta da se prijave za Student Design Competition i osvoje nagradu za najbolji dizajn.

 

OBLAST:

 

enterijer i arhitektura

 

OPIS

 

Takmičenje je otvoreno za studente iz cijelog svijeta koji se bave dizajnom enterijera ili arhitekturom. Učesnici imaju priliku da osvoje nagrade u sljedećim iznosima:

1. 2 500 dolara za prvo mjesto;
2. 1 500 dolara za drugo mjesto;
3. 750 dolara za treće mjesto.

Odabir kandidata vrši žiri na osnovu inovativnih i kreativnih ideja, koherentnosti i funkcionalnosti, ispunjavanja programskih zahtjeva i prezentacije informacija.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani studenti sa osnovnih i postdiplomskih studija iz oblasti enterijera i arhitekture. Preduslov za prijavu je solidno znanje engleskog jezika.

Ukoliko kandidat aplicira sa već završenim projektom, može ga uređivati kako bi ispunio kriterijume takmičenja. Svi koji se odluče da u takmičenje uđu timski, sa već završenim projektom, moraju se složiti oko detalja koji su neophodni za njegovo interpretiranje ili uređivanje, a u obavezi su da se svi potpišu na prijavnom obrascu.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni formular na: Prijavni obrazac.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

5. februar 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Međunarodno udruženje za dizajn enterijera (IIDA) je komercijalno udruženje osnovano 1994. godine. Udruženje pruža podršku profesionalcima, industrijskim filijalama, edukatorima, studentima, firmama i njihovim klijentima u 58 zemalja.

Detaljnije: IIDA nagradno takmičenje za najbolji dizajn