mladiinfo

Istraživački grant Krzysztof Skubiszewski u Poljskoj

Univerzitet u Varšavi zajedno sa drugim poljskim univerzitetima nudi stipendije za akademsko istraživanje za 2018/2019 godinu.

OBLAST:

pravo, političke nauke, savremena istorija.

OPIS

Cilj stipendije je promovisanje demokratije, ljudskih prava, vladavine prava I poštovanje zakona u međunarodnim odnosima. Istraživački grant namijenjen je za finansiranje tromjesečne ili duže posjete Poljskoj, koji će biti organizovan kao istraživački rad koji se finansira iz stipendije. Fondacija će dodijeliti jednu stipendiju i dva granta za istraživanje za akademsku 2018/2019. godinu. Tokom svoje akademske posjete Poljskoj, stipendista će istraživati u svojoj izabranoj oblasti, u saradnji sa univerzitetom u Varšavi ili sa drugim poljskim akademskim institucijama. Akademska posjeta biće održana tokom školske 2018/2019. godine i trajaće tri mjeseca ili manje (stipendista bira trajanje posjete). Stipendija obuhvata oko 6982 eura u zavisnosti od boravka u Poljskoj, plaćeni smještaj u Poljskoj, putni troškovi, medicinska pomoć

USLOVI

Da bi se prijavili za stipendiju potrebno je:
– magistarska diploma ili ekvivalent;
– završena doktorska teza ili druga djela od značaja u javnom interesu;
– poznavanje stranog jezika, posebno engleskog;
– poznavanje poljskog jezika ( ako kandidat nema znanje poljskog proći će kroz intenzivan kurs poljskog jezika neposredno prije početka školske godine).
Kandidati moraju imati ispod 40 godina.

NAČIN PRIJAVE

Instrukcije za aplikacije su dostupne ovdje:

https://apply.skubi.eu.org/index.php/scholarship2018-form/

ROK ZA PRIJAVU:

3. jun 2018.

VIŠE INFORMACIJA:

Za više informacija posjetite zvanični sajt:

http://www.skubi.net/stypendium2018_en.html