mladiinfo

Killam stipendije za postdoktorska istraživanja u Kanadi

British Columbia univerzitet (UBC) objavljuje konkurs za dodjelu stipendija Killam programa svim inostranim studentima koji namjeravaju da upišu postdoktorske studije na British Colombia univerzitetu u Kanadi. Program je namijenjen inovativnim istraživanjima koja će unaprijediti interdisciplinarne saradnje i uspostaviti ih na vodećim pozicijama u akademskoj i široj zajednici.

 OBLAST:

računarstvo, biologija, psihologija, istorija i sociologija, ekonomija, filozofija, geografija, matematika, fizika, političke nauke, antropologija, injženjering, dramske umjetnosti, pedagogija, itd.

OPIS

UBC Killam postdoktorske stipendije se dodjeljuju jednom godišnje iz Izaak Walton Killam Memorial fonda za napredne studije i dostupne su za većinu područja istraživanja. Uspješnim kandidatima se godišnje dodjeljuje od tri do pet stipendija koje pokrivaju sve troškove studija. Vrijednost stipendija iznosi 50.000 dolara za najviše dvije godine studija, plus dodatak za putovanja za istraživanje u vrijednosti od 4.000 dolara.

USLOVI 

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja. Svaki kandidat mora steći PhD diplomu u dvije godine prije početka stipendijskog programa, pri čemu diploma nije stečena u toku studija na British Colombia univerzitetu.
Ukoliko žele da se prijave, kandidati ne mogu imati stalnu radnu poziciju na nekom univerzitetu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave za UBC se dostavljaju putem pošte univerzitetskoj jedinici za koju se kandidat prijavio i svaka od njih ima različite prijavne rokove. Prijavni proces nalaže kandidatu da popuni prijavni obrazac koji se može preuzeti sa zvaničnog sajta programa i da dostavi potrebnu prateću dokumentaciju. Za dodatne informacije možete se obratiti putem mejla: killam.fellowships@ubc.ca.

ROK ZA PRIJAVU:

oktobar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Killam stipendijski i nagradni program osnovan je u spomen na Izaak Walton Killam-a i njegov cilj je da podrži napredno obrazovanje i istraživanje na pet kanadskih univerziteta i Kanadskom vijeću za umjetnost. UBC Killam postdoktorski istraživački programi se nude jednom godišnje iz Izaak Walton Killam Memorial fonda.

Detaljnije: Killam stipendije za postdoktorska istraživanja u Kanadi