Konkurišite za stipendiju Univerziteta u Kalabriji 

Univerzitet u Kalabriji  nudi potpuno finansirane stipendije za master studije. Namijenjene su međunarodnim studentima koji žele studirati u Evropi. Stipendije su dostupne za dvogodišnje master programe na Univerzitetu u Kalabriji.

OBLAST: 

više oblasti

OPIS

Kursevi pod stipendijom Univerziteta u Kalabriji predaju se na engleskom jeziku. Međunarodna stipendija u Evropi obuhvata školarinu; stipendisti će takođe imati koristi od besplatnih usluga, poput smještaja i hrane. Osim toga, ova potpuno finansirana evropska stipendija takođe će pružiti 3.600 € naknade međunarodnim studentima. Italija je najpristupačnija zemlja, sa poslovima na pola radnog vremena za studente. Potpuno finansirane stipendije u Evropi za međunarodne studente su odlična prilika za studente koji žele da studiraju u jednoj od najboljih evropskih zemalja i vrate se u svoje zemlje nakon završetka studija u inostranstvu.

USLOVI

Stipendija Univerziteta u Kalabriji otvorena je samo za međunarodne studente. Prijavitelji moraju ispuniti uslove za prijem na univerzitet i uslove za program studija na koji se prijavljuju. Prijavitelji moraju zadovoljiti i jezičke zahtjeve programa. IELTS nije obavezan. 

NAČIN PRIJAVE

Možete se prijaviti putem linka.

ROK ZA PRIJAVU: 

10.04.2024.

Detaljnije na: 

https://www.unical.it/internazionale/intenational-students/unical-admission/?fbclid=IwAR20d4iss2mL9Q30pstb8yF3FE8PQBCwlgGJzfdthdkIFhcrQ70FjizYads