Kursevi na Iversity platformi za zimski semestar 2014

Iversity platforma ove jeseni donosi mnoštvo kurseva koje možete pohađati besplatno. Ponuđeni su vam neki od najboljih koje vode ugledni profesori sa renomiranih univerziteta i dostupni su svima. Sve što vam je potrebno je pristup Internetu.

Istaknuti kursevi:

Upravljanje i političko savjetovanje: Kako oživljavaju političke odluke?

Šta se dešava u pozadini političkih odluka? Ko savjetuje političare i koliki je njihov uticaj? Prijavite se i saznajte više o političkom konsultovanju i njegovom uticaju na upravljanje. Početak kursa je 14. oktobar 2014.

Politička filozofija: Uvod

Ako ste zainteresovani za politiku i želite veće razumijevanje te oblasti, pored jezika medija i društvenih mreža, ovaj kurs vam može pomoći i pružiti podsticaj koji tražite. Kurs počinje 14. oktobra 2014.

Fascinacija kristala i simetrije

MOOC objašnjava osnovne gradivne blokove kristala, njihovu simetričnu strukturu i uvodi besplatan softver za istraživanje kristalne strukture. Kurs će početi 16. oktobra 2014.

Kritičko mišljenje: Razum i fer-igra u komunikaciji

Zabavno putovanje kroz mehanizam rezonovanja i argumentacije, ilustrovano mnoštvom primjera, koji će se takođe baviti i zabludama, načinima prezentacije i objašnjenjem iracionalnosti. Početak kursa je 4. novembar 2014.

Vehicle Dinamics III: Vertikalne oscilacije

Od Bugatti Veyron do Volkswagen Beetle, od trkačkog do putničkog automobila: Saznajte kakvi su na seoskom putu a kakvi na autoputu. Kurs će početi u februaru, 2015. Više informacija i način prijave možete naći na http://www.mladiinfo.eu/2014/10/01/all-courses-at-iversity-platform-for-fall-semester-2014/