mladiinfo

Volonterski program LATM organizacije u Sjedinjenim Državama

Los Angeles Team Mentoring iz Sjedinjenih Država poziva volontere širom svijeta da se prijave za radnu poziciju mentora i pomognu djeci iz osnovnih škola u Los Anđelesu.

OBLAST:

obrazovanje

OPIS

Volonterski program je namijenjen kandidatima koji žele da budu mentori učenicima osnovnih škola uzrasta od 12 do 13 godina. Mentorski model je zasnovan na timskom radu, a odabrani kandidati su dužni da se obavežu na najmanje šest mjeseci rada. LATM će organizovati obuku za sve učesnike koji će imati priliku da se umreže sa profesionalcima iz različitih oblasti. LATM pruža inovativni kurikulum koji istražuje razvoj tima, razvoj lidera, samopoštovanje, rješavanje konflikata i drugo.

USLOVI

Mogu se prijaviti pojedinci i grupe volontera koji nijesu mlađi od 18 godina starosti. Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat nije krivično osuđivan;

– kandidat ima negativan TB test (testiranje na tuberkolozu);

– kandidat može obezbijediti dvije lične reference;

– kandidat može održati jednočasovni ili dvočasovni online mentorski trening;

– kandidat se pridržava svih programskih politika i procedura.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popunti online prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Los Angeles Team Mentoring je organizacija koja se bavi usmjeravanjem srednjoškolaca koji odrastaju u izazovnim urbanim sredinama kako bi im pomogli da prepoznaju i postignu svoj puni potencijal kao članovi zajednice. Kroz školski pristup tima za mentorstvo, mladim adolescentima se daje podrška neophodna za donošenje pozitivnih odluka tokom kritičnog perioda u njihovom životu.

Detaljnije: Volonterski program LATM organizacije u Sjedinjenim Državama