mladiinfomne

Magistarske stipendije u oblasti međunarodne bezbjednosti 

Sié Chéou-Kang Centar za međunarodnu bezbjednost i diplomatiju (Sié Chéou-Kang Center for International Security and Diplomacy) poziva domaće i inostrane studente da se prijave za Sie stipendijski program i upišu magistarske studije na Korbel fakultetu za međunarodne studije u Sjedinjenim Državama.

 

OBLAST:

međunarodna bezbjednost i diplomatija

OPIS

Godišnje se dodjeljuje deset stipendija domaćim i inostranim studentima koji žele da upišu magistarske studije na Korbel fakultetu za međunarodne studije. Stipendije se dodjeljuju za period od dvije godine, pod uslovom da kandidat zadrži GPA prosjek 3.25 ili više. Odabrani kandidati će primiti stipendiju koja pokriva troškove cjelokupne školarine.

Po završetku programa stipendisti će, kroz istraživanja, kurs, mentorstvo i mogućnost interakcije sa fakultetima i kreatorima politike, steći znanja koja će unaprijediti njihove karijere u globalnom liderstvu.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani studenti koji ispunjavaju uslove za prijem na fakultet. Odabir se vrši na osnovu akademskih dostignuća, istorije zapošljavanja, preporuke profesora i poslodavaca.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac.

– potvrdu o plaćenoj naknadi (65 dolara);
– rezultati GRE testova (kod 4842) koji nijesu stariji od pet godina;
– dvije preporuke;
– motivaciono pismo (500 – 750 riječi);
– rezime/CV;
– TOEFL / IELTS rezultati testova;
– obrazac za finansijsku verifikaciju;
– SEVIS dodatni obrazac za inostrane studente.

Kandidat je u obavezi da posebno dostavi zvanične transkripte sa osnovnih studija (sa engleskim prevodom gdje je primjenjivo) putem pošte na adresu:

University of Denver
Office of Graduate Studies
Mary Reed Building, Room 5
2199 S. University Blvd.
Denver, CO 80208.

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2017. godine

VIŠE INFORMACIJA

U 2009. godini, Centar za međunarodnu sigurnost i diplomatiju uspostavljen je uz podršku Fondacije Anna i John J. Sie. Od svog osnivanja, Centar nudi studentima nove resurse za proučavanje pitanja globalne bezbjednosti, politike i diplomatije.

Detaljnije: Magistarske stipendije u oblasti međunarodne bezbjednosti