mladiinfo

Master i PhD stipendije za žene u SAD i Kanadi

U okviru International Peace Scholarship Fund – IPS programa, P.E.O. Sisterhood iz Sjedinjenih Država dodjeljuje stipendije studentkinjama širom svijeta koje žele da upišu master i doktorske studije u Kanadi ili Sjedinjenim Državama.

OBLAST:

oblasti koje su u ponudi univerziteta

OPIS

P.E.O. Sisterhood godišnje dodjeljuje 180 stipendija studentkinjama širom svijeta koje žele da upišu master ili doktorske studije na nekom od univerziteta u Kanadi i Sjedinjenim Državama. Stipendije se zasnivaju na demonstriranoj finansijskoj potrebi, pri čemu ne pokrivaju sve akademske ili lične troškove. U trenutku podnošenja prijave, od kandidata se očekuje da navedu dodatna finansijska sredstva koja će finansirati procijenjene troškove kandidata – dodatna sredstava mogu biti lični ili porodični fondovi, otpremnine za školarinu, radne stipendije, nastavna pomoć, stipendije za studiranje i druge stipendije.

Stipendije se dodjeljuju za period od najviše godinu dana (dva semestra i jedan ljetnji termin) u iznosu od 18 000 dolara godišnje.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju studentkinje širom svijeta koje apliciraju za master ili doktorske studije. Kvalifikovane kandidatkinje ispunjavaju sljedeće uslove:

• nemaju američko državljanstvo;
• ne prijavljuju se za istraživanje, pripravnički program ili praksu osim ukoliko nije u kombinaciji sa nastavom;
• preostala im je još jedna godina studija koju će provesti u kampusu Univerziteta.

Pravo na prijavu ne ostvaruju PhD kandidati koji su završili svoje akademske obaveze i rade na disertaciji.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za upis na Univerzitet. Zatim je potrebno popuniti onlajn prijavni obrazac za stipendiju na: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

31. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

P.E.O. organizacija osnovana je 21. januara 1869. godine u Ajovi, Amerika. Misija organizacije je promovisanje obrazovanja za žene širom svijeta.

Detaljnije: Master i PhD stipendije za žene u SAD i Kanadi