mladiinfo

MBL program stipendiranja u oblasti naučnog novinarstva

Marinska biološka laboratorija (The Marine Biological Laboratory-MBL) raspisuje poziv za prijave za MBL Logan program stipendiranja u oblasti naučnog novinarstva.

 

OBLAST:

 

biološke i nauke o ekologiji u MBL laboratoriji u Americi.

 

OPIS

Finansijska podrška za stipendiste uključuje troškove laboratorijskog kursa (uključujući dodatne nedjelje provedene u drugim laboratorijama), školarine, stanovanja, obroka i prevoza, dok će učesnici iz drugih zemalja biti djelimično odgovorni za plaćanje poreza za strane državljane.

 

USLOV

 

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati sa prethodno navedenim profesijama, pri čemu se prednost daje novinarima koji rade u pisanim, elektronskim ili televizijskim medijima, a koji ne rade samostalno. Takođe, poželjno je da kandidati poznaju osnove bioloških principa i metoda, iako nije obavezujuće.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju elektronskim putem, pri čemu je potrebno popuniti prijavni obrazac i dostaviti ga uz sljedeća dokumenta: izjava (najviše 1,000 riječi) u kojoj kandidat opisuje svoja novinarska iskustva i ciljeve, lista naučnih kurseva pohađanih nakon srednje škole, četiri primjerka radova u oblasti naučnog novinarstva, kratka izjava koja sadrži informacije o naprednom nivou znanja engleskog jezika i dva pisma preporuke (koja šalje evaluator lično na odgovarajuću email adresu).

ROK ZA PRIJAVU

31. decembar 2017. godine.

Detaljnije:  MBL program stipendiranja u oblasti naučnog novinarstva