MiM na treningu o biznis planovima u Grčkoj

Predstavnici Mladiinfo Montenegro organizacije učestvovali su na treningu “From Idea to Europe” održanom od 26. do 30. avgusta u Grčkoj. Trening je upriličila asocijacija Biznisnova čiji je partner na projektu naša organizacija.

Projekat je okupio 20 omladinskih i socijalnih radnika iz 10 evropskih zemalja kako bi ostvarili svoje preduzetničke ideje kroz tri edukativna programa u Srbiji, Grčkoj i Belgiji.

img_20160830_103001

Učesnici su razvijali ideje za pisanje biznis plan i diskutovali su o mogućnostima finansijske podrške za njihove početne biznise. Na radionicama učesnici su međusobno dijelili lična iskustva kako bi ohrabrili razvoj preduzetništva među maldima. Neke od tema koje su se obrađivale na treningu uključuju i risk menadžment kao i načine za osmišljavanje obilježja preduzeća kao što su logo, moto i ime.

Iza svake uspješne biznis ideje moraju postojati i dobro raspoređena finansijska sredstva kojima će kompanija raspolagati kao i ljudski resursi koji će njima upravljati i koje će kontrolisati, a o svemu navedenom su učesnici imali priliku da uče od relevantnih trenera.

img_20160828_101827   img_20160830_110446

Učenjem kroz konkretne zadatake vezane za pravljenje biznis plana prezantovani su načini za potpuno razumijevanje glavne teme seminara. Ideja treninga je da mladi omladinski radnici po povratku u svoju zemlju mogu samostalno sprovesti svoje biznis ideje kao i prenijeti svoja znanja i iskustva na mlade ljude zainteresovane za oblast preduzetništva. Projekat je finansijski podržao Erasmus +.

img_20160828_112758