Mladi u ulozi doktora

NVO Mladiinfo Montenegro obilježila je Svjetski dan zdravlja, 7. april, u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

Članovi organizacije, obučeni u medicinsko osoblje, dijelili su prolaznicima ceduljice sa savjetima za zdravlje. Mladi aktivisti su željeli da na taj način informišu građane o zdravim stilovima života i ukažu im na značaj vodjenja zdravog života.
“Čaša crnog vina dnevno dovoljna je za regulaciju nivoa holesterola u krvi. Naučnici sa Univerziteta u Jerusalimu otkrili su da u crvenom mesu postoje određene supstance koje napadaju krvotok i dižu nivo holesterola, kao i rizik od srčanih oboljenja. Osobe koje nakon obroka popiju čašu crnog vina uspijevaju da zadrže nivo holesterola u granicama normale.”
“Kesice čaja su upakovane sa antioksidansima zvanim polifenoli koji pomažu tijelu da se bori protiv srčanih oboljenja, raka i preranog starenja. Izraelsko istraživanje otkrilo je da ljudi koji umjereno piju čaj, žive duže od onih koji to ne rade. Ne zaboravite da ga promiješate i ostavite kesicu duže kako bi se oslobodili svi zdravi sastojci.” – bili su neki od savjeta za građane.
Koliko je akcija bila interesantna pokazuje i činjenica da su građani sami prilazili članovima i volonterima i interesovali se za ono što rade. Neki su poželjeli da se fotografišu, a neki su stidljivo uzimali cedulju sa savjetom. Ovo je treća akcija u poslednjih mjesec dana,a priprema se još nekoliko.