Mladiinfo Montenegro poboljšaće servis informisanja mladih

NVO Mladiinfo Montenegro 1. jula počela je sa realizacijom projekta ’’mladiinfo.me – prečica za prilike’’koji je finansijski podržalo Ministarstvo sporta sa 4.500 eura. Kroz projektne aktivnosti biće uključeno preko 80 mladih iz sve tri regije, a fokus je stavljen na opštine Podgorica, Berane i Bar.

Opšti cilj programa je povećan pristup mladih kvalitetnom obrazovanju. Specifični ciljevi su promocija obrazovne mobilnosti mladih i povećana informisanost mladih o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u zemlji i inostranstvu.

U istraživanjima koja se navode u Strategiji za mlade podaci koji govore o stavovima mladih u vezi s neformalnim obrazovanjem pokazali su da 47 odsto mladih ne zna da postoje kursevi i obuke koji se nude u okviru neformalnog obrazovanja. Iako postoje različiti izvori informacija, portal mladiinfo.me je jedino mjesto gdje su objedinjene informacije o seminarima, trening kursevima, konferencijama, obukama, volonterskim praksama, ljetnjim školama, stipendijama kako za osnovne tako i za master studije i sl.

Projekat „mladiinfo.me – prečica za prilike“ trajaće pet mjeseci tokom kojih će mladi dobiti informacije o obrazovnim prilikama u Crnoj Gori i inostranstvu, a takođe će biti unaprijeđen info servis za mlade koji organizacija Mladiinfo Montenegro pruža putem sajta www.mladiinfo.me. Obrazovnu mobilnost mladih promovisaćemo kroz promo kampanju koja će obuhvatiti flajere, spot i saopštenje za medije. Mlade ćemo informisati o obrazovnim prilikama putem našeg sajta www.mladiinfo.me, kroz pravljenje mobilne aplikacije, kao i kroz tri radionice u Opštinama Berane, Bar i Podgorica. Direktna ciljna grupa projekta su mladi iz Crne Gore starosti od 15 do 30 godina. Očekivani rezultati projekta su: podignuta svijest o obrazovnoj moblinosti mladih i povećana informisanost mladih o obrazovnim prilikama u zemlji i inostranstvu.

Comments are closed.