m!M danas promovišu volonterizam

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/111929/danas-promovisu-volonterizam.html

Nevladina organizacija Mladiinfo Montenegro i ove godine obilježava 5. decembar – Dan volontera.

U 12 sati njihovi članovi i članice, volonteri i volonterke okupiće se na Trgu Republike u Podgorici, a aktivnost će započeti performansom čija će svrha biti promocija volonterizma.

“Pozivamo sve mlade da nam se pridruže, pogledaju performans, podijele sa nama šta za njih predstavlja volonterizam i čuju isustva naših volontera i volonterki”, saopšteno je iz te NVO.

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obilježava se u svijetu kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.

Volontiranje je neprofitna i neplaćena aktivnost kojom pojedinci i pojedinke, samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva.

“NVO Mladiinfo Montenegro bavi se promocijom volonterizma i podsticanjem mladih na aktivno uljučivanje u život zajednice. NVO Mladiinfo Montenegro osnovana je sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu. Naša vizija su mladi kao ključni akteri razvoja zajednice”, navodi se u saopštenju te NVO.