mladiinfo

m!M daruje karte za predstavu

Mladiinfo Montenegro (m!M) i Gradsko pozorište Podgorica poklanjaju pratiocima m!M sajta dvije ulaznice za predstavu „Čuvari tvog poštenja“ koja će se igrati 28. novembra u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ sa početkom u 20:00 časova.

Da bi ste učestvovali u nagradnoj igri, potrebno je na svom zidu zakačiti naš video spot koji se nalazi na youtube kanalu mladiinfomne: https://www.youtube.com/watch?v=87AwqoKWaHE.

Nakon toga je potrebno napraviti screenshot zida na kojem je video objavljen i poslati sliku na e-mejl adresu: kontakt@mladiinfo.me, sa naznakom “besplatne karte” u naslovu (subject) mejla.

Nagradna igra traje do petka 24. novembra do ponoći, a učesnik koji bude imao najviše like-ova video spota dobiće dvije karte za pomenutu predstavu.
„Čuvari tvog poštenja“ do sada je osvojila sedam nagrada na festivalima u zemlji i regionu. Na nedavno završenom Bijenalu crnogorskog teatra osvojili su dvije nagrade – specijalnu nagradu žirija i priznanje za najbolju epizodnu ulogu koje je pripalo Dubravki Drakić; na četvrtom ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi Tvrđava Teatar u Čortanovcima dobili su nagradu za najbolju predstavu, a na 20. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci Gran pri za najbolju predstavu, kao i nagradu za najbolju režiju. „Čuvari“ su proglašeni za najbolju predstavu i na 12. festivalu Mediteranskog teatra – Purgatorije 2017. u Tivtu, a nagrada za glumačku bravuru na ovom festivalu pripala je Dubravki Drakić.

Ideju za pozorišni komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne, u težnji da preispita savremene društvene okolnosti i vrijednosti na kojima smo odgajani. Predstava postavlja brojna aktuelna pitanja poput onih – šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu. Predstava je nastala u kreativnoj sinergiji reditelja Liješevića sa glumačkim ansamblom našeg pozorišta i savremena je priča sa puno smijeha, gorčine, ali i mnogo prepoznavanja.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin. Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su i Rambo Amadeus koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.