M!M na konferenciji u GO Tuzi

Članica Mladiinfo Montenegro prisustvovala je konferenciji “Volonterizam i mladi” koja je organizovana u okviru projekta “Budi aktivan/na” a koju sprovodi NVO “Djeca Crne Gore”. Konferencija je održana u Skupštini GO Tuzi uz podršku Fonda za aktivno građanstvo (Fakt).

Cilj konferencije bio je predstavljanje i razmjena iskustava i načina organizovanja volonterizma u Crnoj Gori, omladinska politika i primjeri dobre prakse na polju volonterizma.

Predsjednica NVO “Djeca Crne Gore” Sabra Decević pozdravila je sve prisutne i u uvodnoj riječi ukazala na važnost volonterizma, nakon čega se prisutnima obratio i predsjednik GO Tuzi dr Abedin Adžović.

 

Svoja iskustva u oblasti volonterizma i omladinske politike predstavili su predstavnik Direktorata za mlade Krsto Vukadinović, Katrina Berišaj, koordinatorka VK-a Gimnazije “25.maj”, Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Ksenija Vukmirović ispred Američkog ugla, Ivana Smolović koordinatorka programa za mlade (SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja), predstavnica ADP ZID Mirela Kalamperović, Tamara Čirgić iz Foruma MNE, Vanja Rakočević-koordinatorka VK-a Gimnazije “Slobodan Škerović” i volonterke iz VK-a Gimnazije “25. maj” Sofija Deda i Miranda Šabović.

Na kraju konferencije dodijeljeni su i sertifikati volonterima koji su bili direktni učesnici projekta.