M!M na konsultaciji u cilju sačinjavanja Sektorske analize

Predstavnica Mladiinfo Montenegro učestvovala je na konsultativnom sastanku o sačinjavanju Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa NVO, koji je organizovalo Ministarstvo sporta- Direktorat za mlade. 
Konsultativni sastanak održan je u Omladinskom centru 20. 07. 2017 godine.

U uvodnom dijelu je govorio generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica koji je istakao oblasti koje su od javnog interesa u kojima se planira finansijska podrška za projekte i programe NVO.
Takođe, govorio je i Igor Vidačak, koordinator EU projekta “Tehnička podrška razvoju insitucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori”. On je naveo zašto Evropska unija podržava projekte i zašto je to od velikog značaja.
Sastanku je prisustvovao veliki broj nevladinih orgnizacija koje se bave pitanjima mladih, i predstavnici tih organizacija dali su preporuke za unapređenje Sektorske analize.
One imaju značajnu ulogu ovih u sprovođenju omladinske politike, jer sprovode aktivnosti koje direktno utiču na poboljšanje položaja mladih, lični i društveni razvoj, učešće u društvenim procesima i drugim oblastima od značaja za mlade.