m!M na Sajmu poslova i praksi

Članovi NVO Mladiinfo Montenegro učestvovali su na sajmu poslova i praksi “Dani karijere” i iskoristili su ovu priliku da približe mladim ljudima čime se konkretno našaa organizacija bavi i kako im može pomoći na njihovom putu ka uspješnoj profesionalnoj karijeri.

 

Sajam je održan 30.03.2018. godine u tržnom centru Delta city u Podgorici, a organizovala ga je kompanija Weon u saradnji sa Glavnim gradom i Addiko bankom. Svoje poslove predstavile su vodeće kompanije poput: Karisma Hotels Adriatic, Nemesis DOO, BENU Apoteka Crna Gora, Crnogorski Telekom, Jugopetrol AD, Pivara Trebjesa, Tosčelik Special Steel, La Roche Hotel Tivat Montenegro, Hotel “Korali”- Sutomore, Mladiinfo Montenegro.

Tim iz Mladiinfo Montenegro je nastojao da uputi mlade ljude kako da se upoznaju sa prilikama koje im nude razni programi kao što su: ERASMUS+, CEPUS i CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY (CEU), a tiču se stipendija, studentskih razmjena, konferencija, obuka i stažiranja u inostranstvu. Takođe, podjelili su sa njima iskustva sa svojih treninga koji nude ne samo mogućnost sticanja znanja kroz neki vid neformalne edukacije, već i putovanja, druženja, upoznavanja novih kultura. Kako ova organizacija promoviše i volonterizam sa ciljem da mladi postanu korisni i aktivni građani koji će doprinijeti svojoj zajednici, pojašnjeno je kakvi su to tipovi akcija i šta one podrazumijevaju. Predstavnici su takođe dijelili flajere i informacije o tome kako je moguće pristupiti ovoj organizaciji, a u kojoj je poziv za volontiranje otvoren preko cijele godine. Na kraju pozvali su sve koji žele da se okušaju u volontiranju da se prijave da budu volonteri na Podgoričkom sajmu knjiga na kojem će Mladiinfo Montenegro osim medijske pružati i logističku podršku.

Cilj sajma “Dani karijere” je bio da se predstavi širok dijapazon sezonskih i otvorenih poslova koje nude najveće domaće i inostrane kompanije i da se mladi bolje informišu o dostupnim prilikama.