M!M obilježava Svjetski dan sporta

NVO Mladiinfo Montenegro povodom Svjetskog dana sporta 25. maja organizuje akciju i to u dvije opštine. Prva će se održati u Podgorici u Njegoševom parku sa početkom u 10 časova, a druga u Beranama u Limskom parku u saradnji sa Omladinskim klubom Berane u 12 sati.

Tokom akcije će biti promovisana dva ljetnja kampa i to “Ljetnji kamp sporta i zdravih stilova života” koji će biti u Prčnju od 22. do 29. juna za mlade uzrasta od 10 do 18 godina, i “Pokreni se i uživaj” u Sutomoru od 01. do 07. septembra za osobe od 18 do 35 godina.

U Podgorici sve prisutne očekuje zanimljiv trening koji će biti prilagođen svim zainteresovanim osobama, bez obzira na fizičku spremnost, pol ili godine. Akcija ima za cilj da pošalje poruku građanima da su sport i rekreacija od izuzetnog značaja za zdravlje svakog pojedinca. Osnovni zadatak treninga je upoznavanje učesnika sa značajem kompletnog pripremnog dijela za glavni dio treninga. Tu se prije svega misli na vježbe trčanja (lagano, sa malim ubrzanjem), vježbe oblikovanja (za razne mišićne grupe), vježbe istezanja, labavljenja i opuštanja.

U Beranama smo pripremili zanimljiv trening koji će voditi Aleksandra Grujović, instruktorka joge i meditacije i nacionalna koordinatorka međunarodne organizacije Art of Living u Crnoj Gori. Akciju realizujemo u saradnji sa Omladinskim klubom Berane, a zainteresovani će naučiti osnove meditacije i vježbati jogu.

Pozivamo vas da se pridružite našim članovima i volonterima i da zajedno obilježimo ovaj dan.

Svjetski dan sporta, koji se u svijetu naziva i Dan izazova (World Challenge Day) najveća je svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi različitih država takmiče u tome ko će atraktivnijim programom privući što veći broj učesnika u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima. Cilj je promovisanje pozitivnog stava prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.

Naša organizacija osnovana je sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu. Naša vizija su mladi ljudi kao ključni akteri razvoja zajednice.