M!M organizuje koncert povodom Dana volonterizma

NVO Mladiinfo Montenegro obilježiće i ove godine Međunarodni dan volonterizma, u ponedeljak, petog decembra 2016. godine. Volonteri M!M-a organizuju mini koncert koji će se održati u centru Podgorice, na Trgu nezavisnosti sa početkom u 17:30 časova.

Akciju će sprovesti članovi i volonteri organizacije Mladiinfo Montenegro, koji su za ovu priliku pripremili mini koncert. Događaju su se odazvali mladi izvođači sa naše muzičke scene Bojan Delić, Andrijana Božović, Ivana Popović, Nina Žižić, Stevan Faddy, Anita Popović. Takođe želimo da pružimo priliku i neafirmisanim muzičarima iz Nikšića i sa Cetinja koji će se predstaviti publici Glavnog grada.

Volonteri će tokom akcije dijeliti promotivni materijal naše organizacije na štandovima, gdje će srednjoškolci i studenti, kao i svi građani Podgorice imati priliku da se bliže upoznaju sa radom naše organizacije kao i sa radom volonterskog servisa.

Volonterski servis M!M-a broji 30 volontera koji djeluju u okviru tri volonterska tima. Sva organizacija događaja kao i samo učešće izvođača na koncertu realizovana je na volonterskoj osnovi motivacijom naših aktivnih volontera za volonterski rad, što predstavlja izraz visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici.
dan-volontera
Cilj organizovanja ovog dogadjaja jeste promocija volonterizma i podizanje svijesti mladih o korisnosti volonterskog rada. Obilježavanjem ovog dana MiM želi skrenuti pažnju da mladi treba da učestvuju u poboljšanju njihovog položaja, kao i podsjetiti ih da predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promjena u društvu. Pored saznanja da čine nešto za “pravu stvar”, volonteri su u prilici da dobiju nova iskustva, znanja i veštine i da ostvare nova prijateljstva i kontakte, kao i da iskoriste mogućnost stručnog usavršavanja i ličnog napredovanja. Zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju volonterizma.

volonter1

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obilježava se u svijetu kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere. Volontiranje je neprofitna i neplaćena aktivnost kojom pojedinci i pojedinke, samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva.

NVO Mladiinfo Montenegro bavi se promocijom volonterizma i podsticanjem mladih na aktivno uključivanje u život zajednice. M!M je osnovana sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu.

Naša vizija su mladi kao ključni akteri razvoja zajednice.

Ovim putemo pozivamo sve mlade, ali i gradjane da dodju na mini koncert da proslavimo zajedno Dan volontera.

M!M tim