Nagrada za karikaturu „Ranan Lurie“

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na takmičenju Političke nagrade Ujedinjenih Nacija Ranan Lurie su sada otvorene za učešće na takmičenju 2017. godine.
Prijavljeni radovi treba da predstavljaju rad koji je započet početkom septembra 2016. godine do 15. oktobra 2017. godine, koji reflektuje važnost ljudskog dostojanstva, uzajamnog poštovanja i prijateljstva među narodima, kao i ekonomskog razmišljanja i ekoloških odgovornosti jedni prema drugima.
Ujedinjene nacije su ustanovile ovo godišnje takmičenje 2005. godine, u čast političkog karikaturiste Ranan Lurie, da bi promovisali najviši standard vještine u političkim karikaturama.
Nagrada je dostupna za sve aplikante koji se profesionalno bave crtanjem političkih karikatura štampane u bilo kojoj publikaciji, objavljenoj bilo gdje, na bilo kom jeziku.
Ukupan fond novčanih nagrada za 2017. godinu iznosi 18.000 USD, od čega je 10.000 USD rezervisano za prvu nagradu. Nagrade će biti dodijeljene za prve tri najbolje karikature i deset zahvalnica.
Pobedničke karikature biće odabrane po najvišim profesionalnim standardima u umetnosti, političkoj analizi događaja, projekciji događaja koji dolaze, humoru, ali i odražavajući duh i principe U.N.
Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu:
http://lurieunaward.com/