Mladiinfo Montenegro

Nestpick stipendija za troškove smještaja

Nestpick, agregatorski web-site za namještene apartmane sa sjedištem u Berlinu, Njemačka, nudi studentima tri stipendije u iznosu od 2 500 eura za pokrivanje troškova smještaja za jesenji semestar 2017.

Namijenjene su studentima koji već pohađaju Bachelor, magistarske ili doktorske studije, bez obzira koje studije su u pitanju. Studenti trebaju biti lideri u lokalnoj zajednici, bilo u matičnoj zemlji ili u inostranstvu.

Kandidati moraju imati 18 godina i više. Prijavljuju se tako što trebaju poslati video u kojem navode koje studije pohađaju i u kom periodu kao i na koji način njihove aktivnosti doprinose zajednici i priložiti dokaz o pohađanju studija. Prijave se mogu predati na bilo kom jeziku ili mješavini jezika i mogu se upotrebljavati titlovi.

Ono što će se cijeniti u procesu ocjenjivanja prijava jeste originalnost (prednost će imati kandidati koji doprinose lokalnoj zajednici na jedinstven, kreativan i inovantivan način) i autentičnost (svi kandidati moraju se prijaviti sa istinitim podacima, realnim pričama i opravdanim aktivnostima).

Zaposleni u Nestpick- u kao i njihovi članovi porodice ne mogu se prijavti za stipendiju. Sav materijal priložen od strane kandidata može biti upotrijebljen od strane Nestpick- a u promotivne svrhe. Video, lični detalji i dokumenti kandidata se neće dijelti sa drugima.
Rok za prijave je 15.12.2017. godine. Detaljnije informacije mogu se naći na: https://www.nestpick.com/scholarship/.