NVO MLADIINFO MONTENEGRO OBILJEŽILA SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI

Povodom 13. Novembra, Dana ljubaznosti NVO Mladiinfo Montenegro realizovala je još jednu uspješnu akciju. Članovi i volonteri dijelili su cjeduljice sa citatima i savjetima o ljubaznosti gradjanima Podgorice.

          Cilj akcije je podsticanje ljudi na lijepe gestove. Želimo da ih podsjetimo na to da su sitnice važne, te da se sa malo napora može uljepšati nečiji dan. Osmijeh ne košta ništa, a znači mnogo. Gradjani su bili pomalo iznenadjeni kada su im prilazili članovi i volonteri, ali su reagovali pozitivno. Izmamili smo im osmjehe, što je i bila ideja akcije. Lijep i ljubazan gest, uljepšaće dan vama, onome kome ste pomogli, ali i svima koji svjedoče tom činu. Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara – poručuju su iz NVO Mladiinfo Montenegro.

Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokiju je 13. novembra 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom prilikom je donesena posebna deklaracija koja govori o toleranciji i prihvatanju različitosti. Pojedinci se ohrabruju da tog dana čine nesebična djela.