Otvoren poziv za šesti ciklus programa: “Putujemo u Evropu”

NVO Green Home, uz finansijsku podršku fondacije Robert Bosch Stiftung kroz Balkan Trust for Democracy i Ministarstva Sporta, Direktorat za mlade, raspisuje konkurs pod nazivom „Putujemo u Evropu” za studente završnih godina (osnovnih, specijalističkih i master studija) sa Univerziteta u Crnoj Gori.

Ovim putem Pozivaju se studenti  završnih godina sa prosjekom iznad 8,5 da dostave prijave za program “Putujemo u Evropu” u periodu od 05.06. do 20.06.2017. Na konkursu mogu učestvovati studenti sa svih Univerziteta u Crnoj Gori koji su na završnim godinama, pod uslovom da su mlađi od 26 godina. Detaljne informacije kao i formulari se mogu pronaci ovdje: http://www.greenhome.co.me/index.php?IDSP=414&jezik=lat

Prijava treba da sadrži popunjen upitnik, potvrdu o položenim ispitima, prosjek ocjena iz studentske službe kao i kopiju pasoša. Studenti mogu dostaviti svoje prijave radnim danima u periodu od 8h do 16h (lično) u NVO Green Home,  na adresu Dalmatinska br.78 (zgrada Čikoma) ili u elektronskoj formi na e-mail adresu greenhome@greenhome.co.me.

Program je namijenjen studentima koji ranije nisu imali priliku da putuju kroz slične programe, a posebnu prednost na konkursu imaju studenti koji ranije nisu putovali u zemlje EU. Kroz projekat pruža se šansa studentima da mjesec dana putuju zemljama Evrope zajedno sa svojim vršnjacima iz regiona. Na tom putovanju, imaju priliku da na neposredan način upoznaju zemlje EU, stanovnike, način života, kulturu i običaje. Studenti iz regiona, koji će imati priliku da učestvuju u ovom programu, okupiće se u Berlinu 24. – 27. jula 2017. godine odakle će i započeti putovanje. U Berlinu će biti organizovan prijem studenata na kojem, već tradicionalno, studenti imaju priliku da kroz zajedničke aktivnosti upoznaju svoje vršnjake iz regiona i vrlo često naprave dogovore oko zajedničkog putovanja. Studenti putuju u manjim grupama shodno svojim interesovanjima i željama.