inkluzija

Pohađajte trening “Let’s dream wider! Identity, Vision, Action”

Nacionalna Agencija Tempus Public Foundation organizuje trening “Let’s dream wider! Identity, Vision, Action” koji će se održati od 4. do 9. juna 2024. godine u Budimpešti, Mađarska.

 

OBLAST: 

inkluzija

 

OPIS

Ovaj trening kurs ima za cilj opremiti učesnike da imaju inkluzivniji pristup u svom (omladinskom) radu. Biće to koristan resurs za učesnike da budu ranjivi u sigurnom okruženju, gdje je otvorenost dobrodošla. Umjesto fokusiranja na razlike, naglasiće se povezanost: sa sobom, sa drugim učesnicima i unutar vaših zajednica. 

 

USLOVI

Trening je namijenjen svima koji se identifikuju kao pripadnici jedne ili više sljedećih grupa: mladi radnici, osobe koje redovno rade s mladima na dobrovoljnoj ili plaćenoj osnovi, zainteresovani za temu inkluzije; aktivisti u svojim odgovarajućim oblastima koji imaju ulogu multiplikatora u socijalnoj inkluziji. Podstiču se osobe s raznolikim pozadinama da se prijave, što uključuje, ali nije ograničeno na: životno iskustvo migracije (uključujući izbjeglice), različite sposobnosti (invaliditet), neurodiverzitet, LGBTIQ, osobe druge boje kože, osobe s manje prilika za učenje, osobe raznolikog socijalno-ekonomskog statusa itd.

 

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

 

ROK ZA PRIJAVU: 

07.04.2024.

 

Detaljnije na: 

https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/let-s-dream-wider-identity-vision-action.12068/