Poslednji poziv za Trening o migracijama u Španiji

NVO Mladiinfo Montenegro poziva sve zainteresovane mlade ljude da se prijave za trodnevni trening u Španiji.

Trening se odvija pod nazivom ’’Migracije bogatstvo društva’’. Potrebno je da kandidat dostavi CV i motivaciono pismo do 28. maja. Ovo je idealna prilika da mladi steknu neka nova iskustva i znanja. Trajanje ovog programa je od 30. juna do 2. jula u Sendeu. Projekat pokriva niz radionica i predavanja.

Cilj projekta je da se ispitaju korijeni migracija i koji su aspekti vezani za ovaj problem. Projekat želi da spoji mlade ljude iz cijelog svijeta, da vidi njihova iskustva i doživljaje. Glavni problem je stanje na Bliskom istoku, a nevladine organizacije žele da promovišu toleranciju i međuvjerski sklad. Smještaj je obezbjeđen u kolibama, a trening se odvija u malim grupama po osam učesnika.
Poželjno je da kandidat sa sobom ponese vreću za spavanje, peškir, jastučnicu, itd. Smještaj i hrana su pokriveni od strane organizatora. Putni troškovi su pokriveni do iznosa od 360 eura. Osiguranje košta jedan euro.

Potrebno je da kandidat sačuva svoje karte da bi organizatori refundirali troškove na vrijeme.

Sende je planinsko mjesto blizu granice sa Portugalom. Najbliže urbano mjesto je španski grad Vigo. Biće svakodnevno aktivan autobus na relaciji Sende-Vigo.

Prijave se šalju na mejl: kontakt@mladiinfo.me.