mladiinfo

Stipendije Instituta za napredne studije u Bukureštu

Novi evropski koledž – institut za napredne studije (New Europe College-Institute for Advanced Study) u Bukureštu objavljuje konkurs za dodjelu postdoktorskih stipendija međunarodnim istraživačima za akademsku godinu 2018/19.

OBLAST:

humanistika, društvene nauke, ekonomija, pravo

OPIS

Dodjeljuje se mjesečna stipendija od 750 eura za punu akademsku godinu (deset mjeseci). Kandidatima koji namjeravaju da ostanu tokom čitave akademske godine biće ponuđen jednomjesečni istraživački put u inostranstvo u instituciju po izboru (1 500 eura za prevoz, smještaj i dnevnice).

Stipendisti se mogu odlučiti za istraživanje na terenu u Rumuniji ili izvan nje. Stipendija obuhvata smještaj, međunarodni prevoz do i iz matične zemlje učesnika na početku i na kraju stipendije, kao i godišnji odmor. Radni jezici programa će biti engleski, francuski i njemački.

USLOVI

Mogu se prijaviti domaći i inostrani kandidati koji imaju PhD diplomu. Prednost imaju kandidati ispod 40 godina starosti, kao i oni koji nijesu bili dio NEC stipendijskog programa. Poželjno je tečno znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: applications@nec.ro. Predmet e-poruke mora biti naslovljen sa ”NEC Fellowship”. Propratna dokumentacija (osim preporuka) se dostavlja u prilogu e-poruke i podrazumijeva sljedeće:
– slika kandidata (skorija)
– popunjeni prijavni obrazac u Word formatu sa zvaničnog sajta programa (na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku)
– skenirana dokumentacija koja dokazuje da kandidat ima PhD diplomu.

Kandidat je u obavezi da obezbijedi najmanje dvije preporuke od strane relevantnog i kvalifikovanog lica (na engleskom, francuskom ili njemačkom). Preporuku mora dostaviti isključivo lice koje ocjenjuje kandidata na prethodno navedenu email adresu.

ROK ZA PRIJAVU:

7. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Novi evropski koledž (NEC) je nezavisni rumunski institut za napredne studije iz humanističkih i društvenih nauka, koji je 1994. godine osnovao profesor Andrei Plesu u okviru Nove evropske fondacije.

Detaljnije: Stipendije Instituta za napredne studije u Bukureštu

Iz oblasti društvenih nauka predlažemo i Pridružite se projektu razvoja u Kambodži