Poziv za učešće u umjetničkoj razmjeni

NVO Mladiinfo Montenegro poziva mlade ljude iz Crne Gore koji kroz umjetničke aktivnosti žele da razviju praktične sposobnosti, da se prijave za učešće u omladinskoj razmjeni „Artivity“. Ova aktivnost će od 1. do 12. septembra 2015. godine okupiti 24-oro mladih iz Češke, Portugalije i Crne Gore, u mjestu Petrovića Zabio u blizini Bara.

Zainteresovani za učešće u razmjeni treba da pošalju CV i pismo motivacije na mejl: mobility@mladiinfo.me, najkasnije do 17.08.2015. godine. „Artivity“ je program umjetničkih aktivnosti koji tokom 12 dana koristi kreativnost kao sredstvo za razvijanje vještina organizacije, upravljanja i rješavanja problema kroz fotografiju, video produkciju, slikarstvo, teatar i druge umjetnosti.

Kandidati moraju biti starosti od 18 do 30 godina, a poželjno je iskustvo u nekoj umjetničkoj disciplini, iako nije neophodno. Za učesnike će biti obezbijeđen smještaj, hrana, materijali za rad, kao i putni troškovi u iznosu do 20 eura. Kako će biti smješteni u privatnim kućama učesnici će biti odgovorni za održavanje prostora koji koriste, a učestvovaće i u pripremi obroka.

Tokom razmjene će biti organizovana i tri izleta koji će biti uključeni u program. Razmjena je zasnovana na neformalnom obrazovanju i uključivaće i enerdžajzere, krupni i individualni rad, a glavni proizvodi biće video i performans, koji zavise isključivo od kreativnosti učesnika.

Učesnici u razmjeni će pripremati različite kreativne performanse i video sadržaje, koristeći fotografiju, strip, video, crtanje i druge oblike umjetničkog izražavanja.

Projekat „Artivity“ partnerski sprovode Mladiinfo Montenegro, Magic in CurrentWorld iz Češke i Adamator iz Portigalije, uz podršku Evropske unije posredstvom Nacionalne agencije Češke republike.