Predstava “Pozdravi nekog” odigrana u Zeti

Predstava „Pozdravi nekog“ koju igra Mladiinfo amaterska glumačka grupa (MAGG) odigrana je 20. 03. u “KIC-u Golubovci” u Zeti. MAGG funkcioniše u okviru NVO Mladiinfo Montenegro, a predstavu je režirao Đorđije Tatić, na tekst Marije Rakočević.
Radnja predstave dešava se u Domu za nezbrinutu djecu, čiji su akteri upravo djeca iz Doma.

Dramski tekst „Pozdravi nekog” nastao je kao adaptacija istoimene knjige čiji su autori Vesna Ognjenović i Budimir Nešić. Organizatori igranja predstave bili su „Mladiinfo Montenegro“ i “KIC Golubovci“.

Publika u KIC-u nije ostala ravnodušna na način na koji su glumci amateri pokušali približiti emotivne i melanholične priče djece, koju su roditelji napustili ili su se nehumano ophodili prema njima, fizički ih maltretirali i zlostavljali.
Glumci u predstavi su članovi Mladiinfo Montenegro glumačke amaterske grupe (MAGG): Jelena Pajović, Dragana Vujisić, Bojana Tomović, Danilo Stefanović, Dina Abazović, Marija Jeknić, Tajana Nedić, Balša Vukčević, Danka Bubanja, Naida Bibežić, Katarina Jeknić i Stefan Boljević.


Kako navodi predsjednica NVO Mladiinfo Montenegro Milica Žugić, MAGG glumačka grupa je nastala nakon njihove Škole javnog nastupa, gdje se izdvojilo nekoliko mladih zainteresovanih za glumu. Grupu čine studenti i srednjoškolci iz gradova širom Crne Gore, a najviše iz Podgorice.
M!M je osnovana sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu. Naša vizija su mladi kao ključni akteri razvoja zajednice.