Predstava „Pozdravi nekog“ predstavljena publici u Tuzima

Mladiinfo amaterska glumačka grupa predstavila se prvi put publici u Tuzima. Glumci su izveli predstavu „Pozdravi nekog“ pred punom salom KIC-a „Malesija“, 24. marta 2017. godine.

Predstavu je režirao glumac Đorđije Tatić, a adaptaciju je uradila Marija Rakočević. Predstava „Pozdravi nekog“ nosi naziv istoimene knjige čiji su autori Vesna Ognjenović i Budimir Nešić.

Svi prisutni su mogli da čuju priču o životima djece u domu, koja su doživjela neki oblik nasilja u porodici tokom svog djetinjstva. Glavni dio radnje je okrenut događajima koji su pratili živote djece koja su napuštena, napaćena i sa jakim emocionalnim i duševnim posljedicama.

„Kroz pozorište obrađujemo aktuelne društvene teme i probleme. Nakon priče o napuštenoj djeci tokom ove godine bavićemo se temama vršnjačkog nasilja i rodne ravnopravnosti. Planiramo da do kraja godine pripremimo još dvije predstave. Što se tiče “Pozdravi nekog” ona nastavlja da živi i igraće se i u drugim crnogorskim gradovima, ali i na festivalima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu”, izjavila je predsjednica Mladiinfo Montenegro Milica Žugić.

Ona je dodala da je Mladiinfo Montenegro omladinska organizacija koja radi sa mladima i za mlade i da pozorište vide kao još jedan kanal putem kojeg dopiru do mladih. Likovi u predstavi su raznoliki, ali ih ipak povezuje slična prošlost i iskustva koja su dio njihovih dnevnih diskusija.

Predstava je do sada igrana u KIC-u “Budo Tomović”, KIC “Golubovci”, a nakon igranja u KIC-u “Malesija” predstava će se igrati u svim gradovima Crne Gore. Takođe MAGG će se predstaviti i na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju kao i na međunarodnim festivalima zemalja iz regiona.

Od petog aprila sa radom kreće i Škola glume za mlade ljude od 18 to 30 godine koji su zainteresovani za ovu vrstu umjetnosti a sa područja su Gradske Opštine Tuzi.

U predstavi su igrali glumci amateri: Jelena Pajović, Dragana Vujisić, Bojana Tomović, Danilo Stefanović, Marija Jeknić, Tajana Nedić, Balša Vukčević, Danka Bubanja, Naida Bibezić, Katarina Jeknić i Stefan Boljević.