Prijavite se za Internacionalni festival srednjoškoslkog teatra

Udruženja za razvoj i unaprijeđenje multimedijalnih umjetnosti i kulture “Medija-Art” poziva sve zainteresovane da se prijave za 11. Interanacionalni festival srednjoškolskog teatra ,,Juventafast” koji će se održati od 6. do 10. septembra 2023. godine u Sarajevu.

OBLAST:

teatar, umjetnost

OPIS

Svi učesnici (glumci, horovi, plesne grupe i muzičari) moraju biti starosti predviđene za srednju školu. Poželjno je, ali nije uslovno da se scenografi, kostimografi, vizažisti i ostali članovi tima sastoje od učenika srednjih škola. Prijavljena predstava ne bi trebala biti kraća od 30 minuta, dok maksimalno trajanje nije određeno. Sve grupe su dužne dostaviti kvalitetan snimak predstave kao zaključani/privatan Youtube ili Vimeo link. Predstava treba biti snimljena sa jednog mjesta, iz jednog kadra, bez ikakvog naknadnog editovanja ili montaže.Ukoliko predstava nije na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku, snimak predstave mora biti titlovan na engleski jezik.

Selektorica Festivala će odabrati najviše osam predstava za glavni festivalski program.

Festival traje 5 dana. Osim takmičarskog programa i edukativni program festivala je od velike važnosti. Četiri umjetničke radionice će biti organizovane za učesnike festivala. Svi učesnici su obavezni prisustvovati svim programima festivala. Neusklađenost sa gore navedenim, a sve se ocjenjuje tokom Festivala (saradnja sa domaćinima, drugim učesnicima i grupama, cjelokupno ponašanje, opšti utisak i slično) može uticati na pojedince ili grupe kada je u pitanju sankcija ili diskvalifikacija.

Žiri festivala se sastoji se od tri člana, koji mogu biti teatrolozi, dramaturzi, glumci, reditelji…

Prema propozicijama Festivala, žiri odlučuje o sljedećim nagradama:

  1. Glavna nagrada za najbolju predstavu na Festivalu
  2. Specijalna nagrada Žirija

Sva prava na izmjenu i dodavanje navedenim pravilima su pridržana od strane Organizatora.

Organizator festivala će osigurati smještaj i hranu za vrijeme trajanja festivala za sve učesnike festivala.

Teatarske grupe/učesnici sami snose troškove prevoza.

USLOVI

Mogu se prijaviti sve pozorišne grupe čiji izvođači imaju između 14 i 19 godina.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je poslati prijavu i snimak predstave.

ROK ZA PRIJAVU:

01.05.2023.

Detaljnije na:

juventafest@juventafest.ba