mladiinfomne

Prijavite se za Međunarodne stipendije Univerziteta York u Kanadi 

Univerzitet York u Kanadi nudi svim zainteresovanim studentima djelimično finansirane  međunarodne stipendije za osnovne studije.

OBLAST:

više oblasti

OPIS

Ove stipendije za studente osnovnih studija odlična su prilika za studente da nastave školovanje u Kanadi. Ove stipendije u Kanadi dokaz su posvećenosti Univerziteta York pružanju mogućnosti izvanrednim pojedincima da ostvare svoje akademske ciljeve u živom i inkluzivnom okruženju. Stipendije Univerziteta York uključuju nagradu Global Leader of Tomorrow za međunarodne studente, Predsjednikovu međunarodnu stipendiju izvrsnosti i Tentanda via Award.

Pored toga, Univerzitet York, koji se nalazi u Torontu, Kanadi, predstavlja dinamičnu i globalno priznatu instituciju posvećenu pružanju transformativnog obrazovanja. To je jedan od vodećih univerziteta u Kanadi, poznat po svojoj raznolikoj zajednici, inovativnim programima i posvećenosti kvalitetnom obrazovanju. Ove stipendije u Kanadi za međunarodne studente ne samo da smanjuju finansijska ograničenja već i označavaju uvjerenje univerziteta u moć obrazovanja na međunarodnoj razini.

Stipendije na Univerzitetu York nude brojne programe i polja među kojima studenti mogu birati.

Štaviše, privlačenjem međunarodnih studenata iz različitih regiona, stipendije doprinose stvaranju multikulturalnog i globalno svjesnog okruženja u kampusu.

Predsjednikova međunarodna stipendija izvrsnosti obezbjeđuje 180.000 dolara sa 45.000 dolara za četiri godine dodiplomskih studija.

Tentanda via nagrada za međunarodne studente ima ukupnu vrijednost od 120.000 dolara, sa 30.000 dolara za četiri godine.

Slično tome, nagrada Global Leader of Tomorrow procijenjena je na 80.000 dolara (20.000 dolara godišnje).

USLOVI

Kako bi aplicirali, prethodno morate ispuniti sledeće preduslove:

  • Minimalna prosječna ocjena B+ je preduslov za ovaj program stipendiranja;
  • Kandidati moraju pokazati svoje učešće u društvenom radu, umjetnička ili sportska dostignuća ili druga značajna individualna postignuća;
  • Za Tentanda via Award, kandidati moraju pokazati aktivan angažman u dobrovoljnim ulogama, liderskim ulogama, mentorstvu ili podršci vršnjaka;
  • Ova stipendija se ne može održavati istovremeno s drugom obnovljivom stipendijom Univerziteta York;
  • Osim toga, za Predsjedničku međunarodnu stipendiju izvrsnosti, prosjek od najmanje 80% (ekvivalentno A ocjeni) je preduslov za ispunjavanje uslova.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

15.03.2024.

Detaljnije na:

https://futurestudents.yorku.ca/financing-your-degree/scholarships-bursaries#intl