Prijavite se za studentsku razmjenu na Univerzitetu Azurna obala

Univerzitet Crne Gore poziva sve zainteresovane da se prijave za studentsku razmjenu na Univerzitetu Azurna obala u Nici. Broj stipendija koje se nude jeste 12 za osnovne, master i doktorske studije.

OBLAST:

više oblasti

OPIS

Univerzitet Azurna obala u Nici osnovan je 2020. godine sa statusom eksperimentalnog univerziteta. Dobitnik je glavne nacionalne oznake izvrsnosti inicijative “IDEX” koja ga svrstava među 9 francuskih univerziteta “IDEX” intenzivnih istraživanja i sa snažnim međunarodnim uticajem.
Strukturirano u inovativne unutrašnje komponente čije su odgovornosti povećane za veću agilnost, Univerzitet Azurna obala temelji sve svoje misije obuke i inovacije na izvrsnosti svojih istraživanja. Njegovi snažni korijeni u regiji Azurne obale čine ga jednim od pokretača modela rasta.
Osnivač europskog saveza Ulysseus, nositelj jednog od četiri francuska interdisciplinarna instituta za umjetnu inteligenciju (3IA) i obdaren velikim partnerstvima s glavnim nacionalnim istraživačkim igračima, Univerzitet Azurna obala namjerava se smjestiti među najbolja evropska univerziteta i tako učvrstiti svoju međunarodnu dimenziju.

Po osnovu institucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu studenata u zimskom semestru akademske2023/24. Broj stipendija koje se nude jeste 12 a nude se za studente osnovnih, master i doktorskih studija. Period mobilnosti na Univerzitetu Azurna obala jeste 5 mjeseci.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi studenti fakulteta Univerziteta Crne Gore.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je poslati sljedeća dokumenta:

 • Uvjerenje o prosječnoj ocjeni i prevod uvjerenja na engleski jezik
 • Kopija posljednje diplome (ukoliko je ima)
 • Potvrdu o studiranju i prevod potvrde na engleski jezik
 • Dokaz o znanju engleskog jezika/jezika nastaveBachelor:

  B2 (French)

  B2 (English)

  Master/PhD:

  C1 (French)

  B2 (English)

 • CV u Europass formatu
 • Motivaciono pismona engleskom jeziku/jeziku nastave
 • Predlog Ugovora o učenju(sa prodekanom u čijoj je nadležnosti međunarodna saradnja sastaviti listu predmeta koji će se slušati na univerzitetu domaćinu; Ugovor je sklon izmjenama, ali u fazi prijave je potrebno napraviti inicijalni predlog)
 • Dokumentovane vannastavne aktivnosti (ukoliko ih ima): međunarodni studentski skupovi, aktivnosti studentskih organizacija, stručna usavršavanja, pohađanje ljetnjih škola, volontiranje.
 • Skenirana kopija prve stranice pasoša
 • Izjava o dosadašnjem učešću u programima mobilnosti (da li je student učestvovao, koliko puta u toku trenutnognivoa studija i u kojim programima)
 • Ukoliko je je kandidat student sa invaliditetom, dostaviti potvrdu ili naglasiti prodekanu
 • Popunjen online prijavni formular – https://forms.gle/5zguW7TAqNYZz4387

Za prijavu za razmjenu na doktorskim studijama potrebno je podnijeti sljedeća dokumenta:

 1. Dokaz o prijavljenoj temi doktorske disertacije
 2. Plan istraživanja preveden
 3. CV u Europass formatu i preporuku mentora
 4. Motivaciono pismo
 5. Prepis ocjena
 6. Kopija posljednje diplome sa studija
 7. Dokumentovane vannastavne aktivnosti (ukoliko ih ima): međunarodni studentski skupovi, aktivnosti studentskih organizacija, stručna usavršavanja, pohađanje ljetnjih škola, volontiranje…
 8. Kopija pasoša
 9. Ukoliko je je kandidat student sa invaliditetom, dostaviti potvrdu ili naglasiti prodekanu
 10. Izjava o dosadašnjem učešću u programima mobilnosti (da li je student učestvovao, koliko puta u toku trenutnog nivoa studija i u kojim programima)
 11. Popunjen online prijavni formular – https://forms.gle/5zguW7TAqNYZz4387

ROK ZA PRIJAVU:

28.04.2023.

Detaljnije na:

https://univ-cotedazur.fr/universite