Prijavite se za volontiranje u Finskoj

Evropski omladinski portal poziva sve zainteresovane da se prijave za dvonedjeljno volontiranje u Finskoj u okviru projekta ,,Zvukovi šume” u mjestu Punkaharju.

OBLAST:

priroda, životna sredina

OPIS

Organizacija domaćin Ikko je srednja narodna škola koja nudi opšte i stručno obrazovanje za finske i međunarodne studente. U okviru dvonedjeljnog volontiranja, volonteri će imati priliku da obavljaju različite aktivnosti vezane za životnu sredinu. Zadaci će se obavljati u saradnji sa različitim lokalnim zajednicama u okruženju. Volonteri će sređivati pješačke rute, pomagati u različitim zadacima održavanja nacionalnih parkova, pomogati u zaštitu ugrožene vrste Saimaa foka. Volonteri će takođe naučiti nešto više i o prirodi i održivosti i posjetiti lokalne prirodne lokacije. Učesnici će takođe imati priliku uživati u ranom ljetnjem periodu u Finskoj.

Smještaj za učesnike je obezbijeđen u okviru zajedničkih soba u učeničkom domu gdje će biti obezbijeđeni i svi obroci. Učesnicima je dostupna i sauna kao i sadržaji za plivanje. Punkaharju se nalazi u istočnoj Finskoj u blizini Savonlinne i udaljena je 4 sata vožnje vozom od Helsinkija. Škola se nalazi na prelijepom mjestu okruženom jezerima gdje se nude različite mogućnosti za plivanje i planinarenje.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati iz sljedećih zemalja: Belgija, Bugarska, Njemačka, Estonija, Grčka, Španija, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Italija, Irska, Litvanija, Latvija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Holandija, Poljska, Portugal, Rumunija, Srbija, Švedska, Slovenija, Slovačka, Ukrajina.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je posjetiti sajt: https://youth.europa.eu/solidarity/placement/34538_en?fbclid=PAAaZZBmU9TnEBxnX8UaQgxyl5KSNIvnC5hgTgbaIhsD9DMjNReb1Ws6Rl6ow

ROK ZA PRIJAVU:

26.04.2023.

Detaljnije na:

https://youth.europa.eu/solidarity/placement/34538_en?fbclid=PAAaZZBmU9TnEBxnX8UaQgxyl5KSNIvnC5hgTgbaIhsD9DMjNReb1Ws6Rl6ow