mladiinfo

Program “Demokratija u akciji!” za srednje škole

Centar za mlade – Proactive realizuje program “Demokratija u akciji”, preko Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2017. godini, uz podršku Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore.

“Demokratija u akciji” ima za cilj razvoj vještina srednjoškolaca i srednjoškolki iz Glavnog grada Podgorica, kroz koji će moći kreirati svoje projekte, dobiti finansijsku podršku za realizaciju projekata, realizovati ih i predstaviti u medijima.

U ovoj godini kroz program će biti odabrane četiri srednje škole iz Podgorice tj. grupe mladih iz četiri srednje škole na teritoriji Podgorice.

Srednjoškolci i srednjoškolke biće obučeni za razvoj malih omladinskih projekata, učestvovaće u aktivističkom angažovanju i uvođenju promjene u svojim školama, gradu i zajednici.

Program je namijenjen, za sve one koje žele praktično iskustvo, bez obzira da li su učenici i učenice Gimnazije, Ekonomske, stručne škole i/ili neke druge srednje škole u Glavnom gradu, a htjeli bi da urade nešto korisno za svoju zajednicu i/ili školu.

Prijave se šalju do 18. septembra 2017. godine, do14h na mail: youth-centre@t-com.me.

Za sve informacije, aplikacionu formu i vodič o programu, svi zainteresovani mogu pisati na e-mail ili u inbox FB profila Centra Za Mlade Proactive.